ЗАСІДАННЯ ПОЕТИЧНОГО КЛУБУ «БУДЖАЦЬКА ЛІРА» В ТАРУТИНСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ БІБЛІОТЕЦІ

Друк

З нагоди відзначення Всесвітнього дня поезії, в Тарутинській селищній бібліотеці для дорослих відбулось засідання поетичного клубу «Буджацька Ліра», на яке були запрошені поети нашої громади та ті, хто шанує і любить читати поетичні твори.

Гаслом зустрічі став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про Героїв, які загинули, виборюючи свободу і незалежність нашої держави.

Війна змінила життя багатьох людей. Події, які відбуваються в Україні вплинули й на літературу. Створилось дві реальності: світ, в якому стріляють, помирають від куль і світ, в якому триває життя. В поезії з’явилось більше слів на військову тематику та тематику любові до рідного краю, рідної домівки.

Так, своїми поетичними творами на тему «Дім», «Рідний край», «Війна» поділились наші поетеси: Катерина Добра та Інна Драгой з Красного, Ганна Фролова з Березине, Ольга Кіселар з Калачівки, Валентина Главчева з Підгірного, Марія Бардук та Галина Діденко з Тарутине.

Поезія і музика завжди пов’язані між собою. Поезія доповнює музику і навпаки. Так і на нашому заході, читання поезії доповнила музичними номерами директор Підгірненського будинку культури Олеся Калінкова, у виконанні якої лунали пісні про Україну, рідний край, рідне село.

Дякуємо нашим гостям за таку прекрасну зустріч! Бажаємо творчого натхнення на написання нових поезій. Миру всім нам, спокою, добра та злагоди!

Тарутинська селищна бібіліотека для дорослих

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.