04.12.2023 року спеціалістами сектору “Тарутинське бюро правової допомоги” відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД в Болградському районному секторі 2 філії Державної установи «Центр пробаціі» в Одеській області в рамках акції “16 днів без насильства” для клієнтів пробації

Друк

04.12.2023 року спеціалістами сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД в Болградському районному секторі 2 філії Державної установи «Центр пробаціі» в Одеській області в рамках акції "16 днів без насильства" для клієнтів пробації було проведено правопросвітницький захід на тему: "Попередження насильства за ознакою статі".   

Так, запобігання насильству за ознакою статі є система заходів, що здійснюються органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, а також громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, спрямованих на підвищення рівня обізнаності суспільства щодо насильства за ознакою статі, його причин і наслідків, на формування нетерпимого ставлення до насильства за ознакою статі, викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов'язки жінок і чоловіків, а також будь-яких звичаїв і традицій, що на них ґрунтуються. 

Основні заходи з протидії насильству за ознакою статі: 1. обмежувальний припис; 2. профілактичний облік; 3. накладення штрафу; 4. призначення покарання.

Нагадуємо, що за отриманням більш детальної інформації, консультацій чи роз'яснень з правових питань Ви можете звернутись до сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" за адресою: смт Тарутине, вул. Центральна, 124. Тел. 04847 4 04 47.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.