01 грудня 2023 року для клієнта начальником сектору Юлією Бєріл було проведено інформаційний  захід на тему:  «СНІД стосується кожного»

Друк

01 грудня 2023 року для клієнта начальником сектору Юлією Бєріл було проведено інформаційний  захід на тему:  «СНІД стосується кожного».

Даний захід був присвячений до Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу та  спрямований на роз`яснювальну та інформаційну роботу серед клієнта пробації щодо доречності та необхідності зробити безкоштовно тест на наявність вірусу імунодефіциту людини.

            Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.  Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

            Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом − звернути увагу суспільства на цю проблему. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задумана весною 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект «Червона стрічка»  символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.

            Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.  Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди, які живуть з вірусом імунодефіциту, можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати, достатньо вчасно вживати ліки.

           Засуджена подякувала за проведений інформаційний захід та прийме до уваги надану інформацію.

 

Болградський районний сектору

№ 2 філії Державної установи «Центру

пробації» в Одеській області

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.