Участь Тарутинського селищного голови у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Друк

20 вересня Тарутинський селищний голова взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулось під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби на території Ізмаїльського району.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України - це ефективна платформа для відкритого діалогу у пошуку рішень важливих для країни питань.

Основним модератором заходу виступив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

У заході взяли участь: урядовці, голова Одеської обласної ради, очільники департаментів ОВА, представники силових відомств, начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко та його заступники, голови територіальних громад Болградського району.

Під час засідання учасники заходу визначили та обговорили пріоритетні питання, які вирішення, а саме:  збільшення пропускної спроможності автомобільної дороги М-15 «Одеса – Рені», збільшення проєктних потужностей зрошувальних земель в Одеській області, забезпечення якісною питною водою населених пунктів Болградського та Ізмаїльського районів, забезпечення населення сучасним медичним обслуговуванням та інші питання.

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв на засіданні Конгресу порушив актуальне питання для Одеській області щодо збереження галузі виноробства. Тривалий час виноградарство та виноробство перебувають у скрутному становищі. Існує гостра проблема, пов’язана з реалізацією готової продукції, у зв’язку з її низькою вартістю на ринку, через що виробники не можуть заплати за паї та заплатити податки. Необхідне підняття мінімальних цін на продукцію галузі. Питання було прокоментоване головою Одеської ОВА, міністром аграрної політики та заступником міністра економіки та повідомлено про те, що підготовлений відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів, який перебуває на обговоренні.

За результатами засідання Конгресу місцевих рад сформовано перелік завдань, які необхідно реалізувати на Одещині.

Підсумовуючи засідання, начальник обласної військової адміністрації Олег Кіпер наголосив на важливості злагоджених дій влади, бізнесу і громадянського суспільства, що стане запорукою зростання економічного потенціалу області та дозволить відбудувати пошкоджену внаслідок ворожих атак інфраструктуру області.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.