ПРАВИЛА ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ДЛЯ ДІТЕЙ

Друк

ПРАВИЛА ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ДЛЯ ДІТЕЙ

 Служба у справах дітей Тарутинської селищної ради інформує мешканців громади про те, що у зв’язку з введенням на території України воєнного стану, відбулись зміни в Постанові КМУ № 57 від 27.01.1995 року «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України», а саме:

- виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України, свідоцтва про народження дитини.   При цьому, у зв’язку з введенням на території України воєнного стану, рішення щодо надання дозволу на виїзд за межі України особі чоловічої статі, яка супроводжує дитину, яка не досягла 16-річного віку, приймається з урахуванням приналежності супроводжуючої особи до переліку категорій осіб, які звільнені від військової служби та мобілізації, за наявності у неї підтверджуючих документів.

- виїзд за межі України дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які не досягли 18-річного віку, в супроводі одного із законних представників здійснюється за наявності письмового погодження служби у справах дітей за місцем звернення чи служби у справах дітей обласної військової адміністрації на виїзд із зазначенням держави остаточного перебування дітей.

Під час дії воєнного стану на території України, службою у справах дітей Тарутинської селищної ради було розглянуто 33 звернень громадян щодо погодження виїзду за межі України дітей в супроводі осіб, уповноважених батьками.

Додатково повідомляємо, що фізична особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

 У разі виїзду за кордон із дітьми, які не досягли 16 річного віку, звертайтесь до служби у справах дітей Тарутинської селищної ради для отримання відповідного погодження за адресою: вул. Центральна 122, смт. Тарутине.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.