Привітання Тарутинського селищного голови Сави ЧЕРНЄВА з Днем філолога

Друк

25 травня знавці мови у багатьох країнах світу відзначають своє професійне свято – День філолога. Святкування традиційно припадає на 25 травня – наступний день після Дня слов'янської писемності та культури, коли вшановують укладачів слов'янської абетки Кирила і Мефодія.

День філолога – свято не лише тих, для кого ця наука є покликанням, професією чи діяльністю, але й усіх, хто любить Слово та розуміє його важливість; усіх, хто вивчає мову і навчає мови інших.

Мистецтво володіння словом завжди було виразною ознакою розуму та освіченості. Історія та культура кожної нації, родини, людини зберігається у слові, передається і твориться в ньому. Слово є надзвичайно сильною зброєю і водночас найбільшою надією, порятунком і розрадою. Тому той, хто опанував мистецтвом слова, зробив його своїм професійним інструментом – отримав більше, ніж фах. Таких людей ми називаємо філологами.

Шановні філологи, щиро вітаю вас з професійним святом! Бажаю творчого натхнення й Божого благословення у вашій нелегкій і високій справі. Зичу здоров’я, радості, щастя та реалізації всього задуманого! Успіхів та нових звершень!

З повагою,
Тарутинський селищний голова
Сава ЧЕРНЄВ

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.