В селі Виноградівка відзначили Храмове свято та освятили пам’ятник засновникам села

Друк

22 травня православні  відзначають Перенесення мощей Святого Миколая. Саме в цей день в селі Виноградівка Тарутинської громади Храмове свято. А крім того, сьогодні виповнилося 30 років з відновлення діяльності Виноградівської парафії.

З цієї нагоди святкову службу в Свято-Миколаївській церкві відправили отець Олег та запрошені: отець Петро (смт.Тарутине), отець Петро (смт. Доброслав), отець Володимир (смт. Бородіно), отець Дмитро (с.Вільне). На свято також були запрошені диякони Одеського архієрейського хору владики Агафангела, які своїм чудовим професійним співом прикрасили богослужіння.

Підготовка до храмового свята в селі проводилася заздалегідь. Укладена тротуарна плитка на подвір’ї церкви, пофарбований дах храму, впорядковані клумби, пофарбовані лавки, скошена трава навколо та проведено багато іншої роботи з благоустрою території. Допомогу в проведені цих робіт та реставрації пам’ятника, що був встановлений на честь 100-річчя села, надало фермерське господарство «Кристал».

Після богослужіння відбулося освячення пам’ятника засновникам с. Виноградівка, який було збудовано 9 червня 1930 року. Окрім того, що пам’ятник відреставрований, на ньому встановлені меморіальні дошки з прізвищами засновників села.  

Вітаючи мешканців села зі святом Тарутинський селищний голова Сава Чернєв сказав про те, що не випадково в день Храмового свята відбулося освячення пам’ятника – ці дві події нерозривно пов’язані між собою, це наша історія, яку важливо знати та передати молоді. Сава Чернєв побажав усім миру, міцного здоров’я, успіхів та благополуччя в родинах.

Своїх односельців також привітала староста Виноградівського старостинського округу Тетяна Делік.

В знак пошани та пам’яті про перших поселенців с.Виноградівка відбулося покладання квітів до відновленого монументу.

По завершенню заходів Храмового свята в с.Виноградівка отець Олег подякував керівникам фермерських господарств та небайдужим мешканцям села за активну допомогу в організації їх проведення.

   

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.