Як отримати витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки?

Друк

Відповідно до ч. 5 ст. 38 Закону України «Про Державний земельний кадастр» на отримання відомостей ДЗК про земельну ділянку мають право: фізичні та юридичні особи (за умови ідентифікації з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи) та органи державної влади/місцевого самоврядування для реалізації своїх повноважень, визначених законом.

Право на отримання засвідчених копій документів з Державного земельного кадастру та витягів з них мають:

  1. щодо документації, на підставі якої внесені відомості до Поземельної книги на земельну ділянку, - особи, яким належить речове право на таку земельну ділянку;
  2. щодо інших документів (крім документів, що містять державну таємницю) - фізичні та юридичні особи.

На сьогодні витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку (далі – НГО) земельної ділянки можна замовити онлайн (така послуга є безплатною).

Для цього необхідно покроково здійснити такі дії:

  1. Зайти на сайт Публічна кадастрова карта
  2. Ввести кадастровий номер земельної ділянки
  3. У формі відомостей про земельну ділянку вибрати: «Замовити витяг про НГО»
  4. Пройти ідентифікацію з використанням: або електронного цифрового підпису; або BankID Приватбанку; або BankIDОщадбанку; або через email та пароль
  5. Заповнити форму замовлення Витягу про НГО (вказати тип заяви («Нормативна грошова оцінка земельної ділянки (с/г призначення за межами населених пунктів») чи «Нормативна грошова оцінка земельної ділянки (землі населених пунктів), вказати тип особи (фізична/юридична), П. І. Б./назва, статус особи (власник/користувач), місце проживання/юридична адреса, контактний номер телефону, адреса електронної пошти, кадастровий номер земельної ділянки).

Якщо замовлення подається юридичною особою або фізособою-підприємцем, то необхідно також зазначити коди та назви видів економічної діяльності (за КВЕД), код ЄДРПОУ, місцезнаходження юридичної особи.

Після чого необхідно вибрати регіон для надання адміністративних послуг, вибрати центр адміністративних послуг, форму видачі документу (в паперовій чи електронній формі), у разі наявності документів на право власності вказати їх

У кінці замовлення необхідно проставити відмітки в полі «Ознайомлений із нормами Закону України «Про захист персональних даних» та даю згоду на обробку своїх персональних даних» та «Суб’єкт звернення несе відповідальність за повноту та достовірність наданої ним інформації»

  1. За результатом формування заяви у робочому вікні з’явиться інформаційне повідомлення, у якому буде зазначено про формування заяви на замовлення Витягу про НГО, номер заяви, дата та час її формування.

Після опрацювання сформованого замовлення уповноваженим територіальним відділом Держгеокадастру на електронну скриньку, адреса якої була вказана у формі замовлення, надійде електронний лист із детальною інформацією щодо того, як отримати підготовлений витяг з технічної документації про НГО.

Зазначений витяг можна отримати в будь-якому з обраних заявником центрів надання адміністративних послуг особисто за пред’явленням документа, що посвідчує особу, або за довіреністю.

Або загрузити в форматі pdf з Електронних сервісів Держгеокадастру, перейшовши у розділ «Історія замовлених відомостей з Державного земельного кадастру» за номером заяви чи номером об’єкта (за кадастровим номером земельної ділянки).

 

Відділ земельних ресурсів

Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.