Апаратна нарада Тарутинської селищної ради

Друк

Під головуванням Тарутинського селищного голови Сави Чернєва 15 травня відбулася апаратна нарада селищної ради.

На нараді були присутні: секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова, заступник селищного голови Олена Сілоч, керівники комунальних некомерційних підприємств, начальники структурних підрозділів Тарутинської селищної ради.

Серед головних питань, які підіймались на нараді: про роботу закладів охорони здоров’я, закладів освіти та культури громади, надання допомоги соціально-незахищеним категоріям населення, завершення посівної компанії, питання цивільного захисту, земельних відносин та сфери житлово-комунального господарства.

За інформацією головного лікаря КНП «Тарутинська центральна лікарня» Ю.Савицького з 11 травня на поточний ремонт закрито дитяче відділення лікарні. Діти, що хворіють та потребують госпіталізації, направляються на лікування до Арцизької опорної лікарні. Тарутинська лікарня подала до НСУ пакет документи на роботу військово-лікарської комісії.

Медичними працівниками КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» здійснюються прийом, діагностика та лікування хворих. Крім того проводяться виїзні прийоми сімейними лікарями, вакцинація населення від коронавірусної хвороби та цитологічні дослідження. Керівник КНП «Тарутинський ЦПМСД» Меланія Міланова порадила громадянам проводити щеплення від коронавірусної хвороби, не дивлячись на можливість відміни постанови КМУ про карантин щодо COVID-19, у зв’язку з тим, що серед населення Тарутинської громади досі є випадки цього захворювання.

Триває формування особового складу місцевої пожежної команди «Ярове».

В сільськогосподарських підприємствах громади завершується весняна посівна компанія, цими днями планується завершити посів соняшника та кукурудзи.

Розпочато формування в кожному старостинському окрузі комісій щодо аудиту земель.

Окрім того, обговорили ряд освітніх питань, а саме: закінчення освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році, проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на рівні громади, про досягнення учнів громади у відбірковому турі Всеукраїнського конкурсу раціоналізаторських проєктів та обласному етапі конкурсу «Юний дослідник». У зв’язку з тим, що зимові канікули в закладах освіти громади були подовжені на 2 тижні, освітній процес завершиться 14 червня 2023р.

12 травня, в м. Болграді відбувся I етап обласних спортивних змагань “Рухайся до Перемоги!” на підтримку Збройних сил України серед територіальних громад Болградського району, де команда від Тарутинської громади посіла ІІ загальнокомандне місце. У змаганнях з волейболу Тарутинська команда зайняла І місце, у шашках, настільному тенісі, гирьовому спорті - ІІ місце, в шахах – ІІІ місце.

Триває підготовка низки культурних заходів в громади: онлайн-фестивалю «Співуча родина», флешмобу до дня вишиванки, заходів до Дня захисту дітей.

Також було проаналізовано проблемні питання та обговорено пропозиції щодо їх вирішення. Селищним головою надано відповідні доручення відповідальним особам за напрямками роботи.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.