ВСІМ ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ ПРИСВЯЧЕНИЙ

Друк

Щороку у жовтні українці вшановують захисників та захисниць України, які вже другий рік дають відсіч російській агресії. У цьому році за Указом Президента України День захисників та захисниць перенесено на 1 жовтня.

29 вересня у Тарутинському БК відбувся урочистий захід присвячений усім тим, хто зараз зі зброєю в руках боронить рідну землю від ворога, тим, хто віддав своє життя за нашу свободу.

Хвилиною мовчання перед пам’яттю і подвигом славних синів України – героїв Тарутинщини та усіх загиблих воїнів і мирних жителів схилили голови присутні на заході: керівництво Тарутинської селищної ради, працівники установ та підприємств громади, військовослужбовці, близькі і рідні загиблих, молодь, представники громадськості.

З особливими словами вдячності та привітаннями до учасників урочистого заходу звернулися: Тарутинський  селищний голова Сава Чернєв, начальник другого відділу Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Владислав Новіков, заступник начальника відділу прикордонної служби «Тарутине» з персоналу Олександр Нечипорук.

З нагоди Дня захисників та захисниць України були вручені Подяки Тарутинської селищної ради батькам та рідним 22 загиблих воїнів Тарутинської громади.

Усім сім’ям загиблих воїнів вручені сертифікати на суму 10 000грн.

Також вручені Подяки селищної ради прикордонникам, військовослужбовцям Збройних сил України та другого відділу Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За систематичну підтримку воїнів Сил спеціальних операцій Збройних сил України та за допомогу у підготовці до виконання бойового завдання військовослужбовців військової частини 3017 Владислав Новіков вручив селищному голові Саві Чернєву від відповідних військових підрозділів іменну гільзу та Подяку.

Указом Президента України №310/2023 від 30 травня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку  Ігоря Попаза з с.Виноградівка Тарутинської громади нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Начальник другого відділу Болградського РТЦК та СП вручив нагороду Ірині Попаз, дружині загиблого воїна.

Голова Тарутинського громадського об’єднання ветеранів та інвалідів АТО і ООС Іван Решотка вручив «Орден матері-бійця» матерям загиблих воїнів Валерія Соломицького та Дениса Царана.

Творчі колективи Тарутинського і Підгірненського будинків культури, Тарутинської музичної школи подарували нашим захисникам, їх родинам та всім присутнім гарно підготовлені патріотичні номери художньої самодіяльності.

Урочистий захід продовжився в парковій зоні Тарутине біля меморіалу загиблим воїнам, де було відкрито ще дві меморіальні дошки: Валерію Соломицькому та Денису Царану. Захід завершився покладанням квітів до меморіального комплексу.

Шануймо наших захисників та захисниць, які ціною власного здоров’я та свого життя захищають нас від ворога! Памʼятаймо наших Героїв, які віддали найцінніше - життя за світле майбутнє українського народу, за встановлення миру і спокою на рідній землі!                                                            

Низько вклоняємось всім рідним наших небесних захисників!

Слава Україні!

Слава всім нашим захисникам і захисницям!

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.