В Болградській РВА говорили про приватизацію та оренду державного майна

Друк

З ініціативи Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Одеській та Миколаївській областях та підтримки  Болградської РВА, 31 травня, в м. Болград відбувся захід на тему: “Приватизація та оренда державного майна на півдні Одещини, перспективи для розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні“.

У зустрічі взяли участь: голова та заступники голови Болградської РВА, голова Болградської районної ради, начальники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники структурних підрозділів Болградської РВА, представники малого та середнього бізнесу району й фахівці органів місцевого самоврядування з економічних питань.

Від Тарутинської селищної ради у заході взяли участь: заступник селищного голови Олена Сілоч, начальник відділу економіки, інвестицій та сільського господарства Олександр Кула, головний спеціаліст з питань комунальної власності Маргарита Хникіна.

Спікерами заходу були: начальник Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський та радник заступника голови Одеської ОДА з питань зовнішніх відносин та інвестиційної діяльності Георгій Чернявський.

На початку зустрічі начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура привітав присутніх та зазначив, що приватизація покликана дати можливість всім бажаючим викупити об’єкти державної та комунальної власності, які вже роками стоять та не ефективно використовуються, за справедливу ціну та розпочати роботу чи масштабувати бізнес.

«Очікуємо, що нова хвиля приватизації дозволить поповнити держбюджет, і що найголовніше – будуть створені нові робочі місця. Маємо унікальний шанс відродити зруйновані держпідприємства силами приватного капіталу. Вони приноситимуть прибутки своїм власникам, але одночасно стануть опорою національної економіки та двигуном післявоєнної відбудови» - відзначив Геннадій Васильович.

В ході зустрічі учасники заходу дізнались, які перспективні об'єкти готуються до приватизації на півдні Одещини, зокрема про комплекс виноробних заводів: Болградський, Котовський, Саратський, Ізмаїльський.

Були розглянути особливості приватизації державного майна в умовах військового стану, а також розглянуті можливості, як ініціювати оренду чи приватизацію державного майна, якщо якийсь об'єкт вам сподобався.

Про особливості приватизації державного майна в умовах військового стану розповів начальник Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський. Також він розповів про невеликі, але не менш перспективні об'єкти приватизації, які розташовані в межах територіальних громад Болградського району.

Радник заступника голови Одеської ОДА з питань зовнішніх відносин та інвестиційної діяльності Георгій Чернявський ознайомив присутніх з кластерною ініціативою «Винний кластер Одеського регіону».

Також присутнім була надана можливість обговорити з представниками Болградської РВА та територіальних громад проблемні питання передачі державного майна  у комунальну власність.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.