Відділ соціального захисту населення селищної ради інформує

Друк

Соціальний захист населення - одна з головних функцій держави, яка повинна виконуватися завжди і за будь-яких обставин на користь непрацездатних, хворих людей, сімей з дітьми та дітей, у житті яких виникли проблеми. Саме ці верстви населення належать до тієї категорії населення, яка потребує допомоги і не тільки соціальної та матеріальної, але і  для самореалізації та самоствердження.

З метою забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя селищної територіальної громади відділ соціального захисту населення  відповідно до визначених повноважень виконує такі функції:

Станом на 01.05.2023 року відділом соціального захисту населення  за програмним комплексом «Соціальна громада» прийнято та передано до управління соціального захисту населення Болградської РДА та до ПФУ для прийняття рішення 970 електронних справ у т.ч. 421 справа на соціальні допомоги, 440 справ на субсидії, 109 справ на пільги, заяви на отримання довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО) -42.

       Станом на 01.05.2023 року профінансовано виплату  компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 №558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» та від 23.09.2020 №859 «Деякі питання призначення і виплати  компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» за січень – квітень 2023 року у сумі 276,96 тис. грн.

    Згідно із Законом України "Про охорону дитинства", відділ соціального захисту населення селищної ради одному з батьків відповідно до місця проживання видає посвідчення. За звітний період видано 36 посвідчень багатодітним сім’ям (з них 9 посвідчень батьків багатодітної сім’ї та 27 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї). Продовжено строк дії посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї - 27 особам.

     З метою регулювання трудових відносин, забезпечення реалізації принципів гідної праці й упередження конфліктів, підприємства, організації та установи району укладають колективні договори, які проходять повідомну реєстрацію в відділу  соціального захисту населення. Протягом січня – квітня  2023 року відділом зареєстровано 3 колективні договори та 1 зміни та доповнення до колективного договору.

     До відділу соціального захисту населення селищної ради станом на 01.05.2023р. надійшло 23 звернення з питань попередження домашнього насильства. 90 % звернень щодо домашнього насильства складають звернення від жінок. Проводиться інформування постраждалих осіб від домашнього насильства або насильства за ознакою статті про їх права, заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися. Під час бесід, розповсюджуються інформаційні матеріали (буклети та листівки) щодо форм, проявів та наслідків насильства.

Згідно Комплексної програми соціальної підтримки населення Тарутинської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки за відповідний період надана матеріальна допомога 231 мешканцю громади на суму 1 млн. 928 тис.грн.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.