ПРОВЕДЕНО РОБОЧУ ЗУСТРІЧ НАЧАЛЬНИКА ПРОБАЦІЇ З ІНСПЕКТОРОМ ЮВЕНАЛЬНОЇ ПРЕВЕНЦІЇ

Друк

06.02.2024 року проведено робочу зустріч начальника Болградського районного сектору  №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  Юлією Бєріл з  інспектором ЮПСП Болградського РВП ГУНП в Одеській області старшим лейтенантом поліції Аліною Іскімжи, з нагоди 9-ої річниці прийняття Закону України «Про пробацію» та здійснення  індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми засудженими, які перебувають на обліку сектору пробації та профілактичному обліку територіальних підрозділів ювенальної превенції.

Подолання злочинності неповнолітніх є одним із найбільш соціально гострих питань українського суспільства. За останні 15 років спостерігається тенденція скорочення злочинів, учинених неповнолітніми. Неповнолітні як особлива соціальна верства є формуючою основою сучасного та майбутнього української нації, тому зміна антисуспільних настанов свідомості цієї категорії злочинців задля реабілітації та реінтеграції дітей, які вчинили правопорушення, у громаді має проходити під егідою милосердя.

Світова практика доводить, що принцип «покарати, а не ув’язнити», що далі трансформується в перевиховання й застереження від повторного вчинення злочину, вдало втілюється через правовий інститут пробації. Інститут пробації в Україні запроваджений у 2015 р., коли набув чинності Закон України «Про пробацію». Відповідно до  Закону України «Про пробацію», завданнями пробації є: проведення соціально-виховної роботи із засудженими; реалізація інших заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Пробація – це  створення нової системи роботи з неповнолітніми, які потрапили в конфлікт із законом. Тобто ув’язнення у вигляді позбавлення волі застосовується як крайній захід кримінально-правової відповідальності.

Під час зустрічі були обговоренні питання  проведення спільних заходів з ювенальною превенцією щодо неповнолітніх засуджених на 2024 рік, виправлення засуджених та запобігання ними вчиненню нових кримінальних злочинів; проведення індивідуально-профілактичних бесід, тренінгів; сприяти у залученні  до спортивних, правоосвітницьких заходів з метою розвитку та корисної зайнятості у вільний від роботи час; організовувати спільні взаємозвірки неповнолітніх засуджених.

Болградський районний сектор

№2 філії Державної установи

«Центр пробації» в Одеській області

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.