БУЛО ПРОВЕДЕНО ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ: «ПРАВОСЛУХНЯНА ПОВЕДІНКА І ПРАВОВА СОЦІАЛІЗАЦІЯ»

Друк

06.02.2024 року начальником Болградського районного сектору  №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  Юлією Бєріл з  інспектором ЮПСП Болградського РВП ГУНП в Одеській області старшим лейтенантом поліції Аліною Іскімжи, для підоблікового сектору було проведено правопросвітницький захід на тему: «Правослухняна поведінка і правова соціалізація».

Метою заходу, було провести роботу із засудженим з приводу недопущення вчинення повторного кримінального правопорушення після завершення відбуття строку покарання з випробуванням.

Засуджений проінформований про те, що правослухняна поведінка індивіда формується в соціальному середовищі та регулюється правовими нормами конкретного суспільства. Вона є результатом правової соціалізації, у ході якої відбувається засвоєння особистістю моральних і правових заборон, соціальних стереотипів поведінки. В ході спілкування зазначено, що правослухняна поведінка визначається почуттям соціальної відповідальності, соціальної справедливості, повагою до права. Схильність людини дотримуватися загальноприйнятих у суспільстві норм, її готовність дати звіт за свої дії та вчинки, пов’язана з соціальною відповідальністю. Її суть - зіставлення вчинків людей з тим, як вони повинні діяти за конкретних обставин.

По завершенню бесіди, засудженому доведено до відома про те, що кожна людина повинна не лише розуміти, що в суспільстві діють конкретні закони і правила, але ще й співставити їх до самого себе, тобто усвідомити, що вони означають для нього, що йому дозволяють, а що забороняють (в тому числі усвідомити й ті покарання, які він може понести за порушення законів).

Болградський районний сектор

№2 філії Державної установи

«Центр пробації» в Одеській області

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.