ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ СПІЛЬНОТИ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ «ЯК СПІЛКУВАТИСЯ З ВІЙСЬКОВИМИ»

Друк

2 листопада 2023 року на базі Тарутинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Тарутинської селищної  ради у режимі офлайн відбулось засідання спільноти практичних психологів та соціальних педагогів.

Засідання проходило у формі семінару-тренінгу за темою «Як спілкуватися з військовими». Тренером була практичний психолог Березинського ліцею Шепіліна Раїса Дем'янівна.

На початку семінару тренер визначила настрій учасників на онлайн-сервісі Mentimeter, налаштовувались на роботу за допомогою вправ "Друдлі" та "Асоціації". В інформаційному повідомленні розділу "Скарбничка знань" психолог зазначила, що війна - це скажений стрес для кожного, а коли говорити про військових, то їх можуть супроводжувати і стрес, і посттравматичний стресовий розлад, різні фобії та стани. Раїса Дем’янівна надала рекомендації, як спілкуватися з військовими рідним та знайомим; підкреслила, що допомога та підтримка  потрібна сім'ям військовослужбовців; розповіла про правила спілкування з військовими по телефону, про проблеми, з якими, можливо, доведеться зіткнутися при поверненні військових.

В розділі "Питання-відповіді" були розглянуті ситуації та варіанти виходів з них.

Після важкої теми психолог провела арт-терапевтичну хвилинку за допомогою техніки "Чорний квадрат" з метою саморегуляції негативного простору. Попрацювали з ресурсними активностями та виконали вправу "Нісенітниці".

Наприкінці зустрічі психолог провела рефлексію "Випадкове колесо" (Wordwall).

Зустріч пройшла в теплому колі однодумців, продуктивно та насичено.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.