Про готовність навчальних закладів громади до нового 2023/2024 навчального року

Друк

На початок 2023/2024 навчального року мережа закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) складає 15 закладів: 9 ліцеїв (Тарутинський, Березинський, Красненський, Підгірненський, Серпневський, Петрівський, Виноградівський, Вільненський, Рівненський); 4 гімназії (Слобідська, Малоярославецька Перша, Малоярославецька Друга, Ярівська) та 2 початкові школи (Калачівська, Лужанська філія Рівненського ліцею). За попереднімиданими в них будуть навчатися 2164 учні.

У червні 2023 року прийнято рішення сесії Тарутинської селищної ради про реорганізацію Лужанської початкової школи Тарутинської селищної ради Одеської області шляхом приєднання до Рівненського ліцею Тарутинської селищної ради Одеської області та створення на базі закладу освіти, який реорганізовано, відокремлений структурний підрозділ (філію) Рівненського ліцею Тарутинської селищної ради Одеської області без статусу юридичної особи: Лужанська філія Рівненського ліцею Тарутинської селищної ради Одеської області.

В 13-ти закладах до першого класу піде 185 учнів, в 2-х закладах немає набору в перший клас через відсутність дітей (Вільненський ліцей, Лужанська філія); в 10-ий клас в 8-ми закладах (Березинський, Серпневський, Тарутинський, Виноградівський, Красненський, Петрівський, Підгірненський, Рівненський) подали заяви 95 учнів.

Тарутинська селищна рада та керівники закладів освіти підходять до підготовки закладів до нового 2023/2024 навчального року дуже відповідально. Керівники закладів отримали рекомендації, розроблені Державною службою України з надзвичайних ситуацій відповідно до наказу МВС від 09.07.2018 № 579, щодо організації укриття в об’єктах цивільного захисту персоналу та дітей. На початку серпня спеціальна комісія обстежила об’єкти укриття закладів освіти, які підпорядковані відділу освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради на відповідність нормативним вимогам.

Зокрема, перевіряли загальний стан споруди, наявність вентиляції, двох виходів, герметичних дверей, електропостачання, протипожежного захисту (наявність пожежної сигналізації, первинних засобів пожежогасіння), резервного електроживлення, системи водопостачання та каналізації, опалення, місць для сидіння й лежання, інтернет-зв’язку тощо.

Обладнання найпростіших укриттів повинні забезпечувати можливість безперервного перебування в них учасників освітнього процесу впродовж не менше 48 годин. Захисна споруда вважається готовою до використання, якщо відсутні недоліки її утримання. Правильно облаштовані сховища з примусовою вентиляцією, можливостями проводити навчання в разі необхідності тощо – це ті речі, які мають бути.

З усіх закладів освіти Тарутинської селищної ради найпростіші укриття мають 11, що становить 73% від загальної кількості.

На облаштування та ремонт найпростішого укриття в Тарутинському ліцеї з місцевого бюджету виділено 500 тис.грн. Робота триває.

Згідно заключених договорів на монтаж та комплекс пусконалагоджувальних робіт систем охоронно-тривожної сигналізації в усіх закладах освіти в 2022 році було встановлено дані системи та протягом 2023 року діє договір на їх обслуговування.

Найближчим часом буде заключено договір на послуги вимірювання опору контурів заземлення.

В кожному закладі проведено поточні ремонти за кошти, не заборонені чинним законодавством.

На теперішній час договір на постачання вугілля не укладений. Усі заклади освіти забезпечені дровами на 100%.

Освітній процес в умовах війни – складне питання, яке насамперед пов’язане із життям та безпекою дітей.  Остаточне рішення залежатиме виключно від безпекової ситуації та висновків комісії Болградської районної військової адміністрації за результатами перевірки укриттів, на підставі яких педагогічні ради закладів приймуть рішення про формат організації освітнього процесу в кожному закладі. Форма організації освітнього процесу може змінюватися в залежності впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації тощо.

Відділу освіти, молоді та спорту

Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.