Траурне зібрання до 6-ої річниці Дня добровольця України та встановленню прапора на могилі загиблого у російсько-українській війні Самолюка Петра Леонідовича

Друк

14 березня вся Україна відзначала шосту річницю Дня українського добровольця. 17-го січня 2017 року Верховна Рада України  прийняла Постанову  «Про встановлення Дня українського добровольця»   щорічно 14 березня.

В смт Тарутине відбулось траурне зібрання на могилі героя  Самолюка Петра Леонідовича, на якому були присутні представники громади, рідні та  близькі, військовослужбовці та учні Тарутинського ліцею. Важко усвідомити про те, що тисячі наших героїв не повернулися до своїх домівок. Ми маємо пам’ятати кожного і вшановувати їхню пам’ять. Серед них і наш земляк Самолюк Петро Леонідович. Петро Леонідович народився 2 вересня 1984 року в селищі Тарутине. Тут провів все своє життя. Був добрим, чуйним. Завжди допомагав людям у скрутну годину. Був дуже ввічливим і мав авторитет серед товаришів. Воював в АТО з 2015 по 2016 рік. З лютого 2022 року знов пішов захищати свою Батьківщину. Надзвичайно хоробра та щира людина, яка віддала своє життя за свободу та мир на нашій землі. Петро Леонідович загинув 19 жовтня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу поблизу населеного пункту Нова Кам'янка Бориславського району Херсонської області. В скорботі залишилися дружина та двоє донечок, мати, сестра та племінники, які дуже його любили.

Згідно з Указом Президента біля кожного меморіального комплексу, пам’ятника, меморіальної дошки, могили героя, який  віддав своє життя за мир та територіальну цілісність нашої  країни, повинен майоріти державний прапор України. Право підняття  символу української державності біля могили Самолюка Петра Леонідовича, надали донечці Тетяні та головному сержанту роти охорони II відділу Болградського РТЦК та соціальної підтримки Анатолію Гуцану.

В  ім`я відважного солдата України Самолюка Петра Леонідовича, та всіх, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої країни вшанували хвилинної мовчання та покладанням квітів на його могилу.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

 

Відділ культури та туризму

Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.