ЗВЕРНЕННЯ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЩОДО ПОЧАТКУ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 2022/2023

Друк

У тісній координації з центральними та місцевими органами виконавчої влади ми робимо все можливе, для того щоб освітній процес розпочався з 1 вересня у форматі офлайн і діти могли повноцінно навчатися у закладах освіти. Головну увагу, у підготовці цього навчального року, ми приділяємо безпеці учнів та всіх людей, які задіяні в навчальному процесі. Серед основних завдань, які ми вирішуємо по кожному навчальному закладу:

• Разом з працівниками ДСНС буде перевірений кожен заклад та його прилеглі території на наявність вибухонебезпечних предметів.

• Важливим питанням є забезпечення якісної системи оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху. (це сирени, інформаційні табло та інші способи оповіщення)

• У кожному закладі мають бути позначені шляхи евакуації (це покажчики руху та таблички, які вказують на місце укриття)

• Укриття мають бути в кожному начальному закладі або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Такі споруди також мають відповідати нормам інклюзії. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін.

• Мають бути створені запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів.

• На початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги.

• У випадку повітряної тривоги в регіоні освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті до завершення тривоги.
Відповідальність за стан укриття покладається на засновника та керівника закладу освіти (згідно чинного законодавства). Тож ми маємо робити спільну роботу задля безпеки наших дітей та персоналу закладів освіти.

Після проведення всіх робіт з підготовки до навчального року спеціально створені комісії з представниками ДСНС будуть проводити перевірки та оформляти паспорти безпеки на кожен заклад освіти.

Учні тих закладів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або які були пошкоджені – зможуть продовжити навчання дистанційно, або в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території.

Учні шкіл, які знаходяться в поруч з лінією бойових дій також будуть переведені на дистанційну форму навчання. Відповідне рішення приймається керівництвом ОВА в залежності від безпекової ситуації та може бути змінено в залежності від обставин. ( точка ризику – заклади + 40 км від лінії бойових дій).

Згідно з рекомендаціями МОН, місцеві органи управління вищою освітою, за можливості, забезпечать початок навчального процесу в таких закладах також з 1 вересня. Він повинен бути максимально наближений до традиційного формату навчання, але з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.

Болградська районна військова адміністрація проводить роботу у даному напрямку задля забезпечення початку освітнього процесу з 1 вересня 2022 року у форматі офлайн і аби діти могли повноцінно навчатися у закладах освіти району.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.