В Тарутинській центральній лікарні до кінця 2021 року буде встановлена киснева станція

Друк

        17 листопада з робочим візитом Тарутинську громаду відвідали голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитро Чапір та депутат Одеської обласної ради Олег Капсамун, які взяли участь у пленарному засіданні чергової 16-ї сесії Тарутинської селищної ради.

        Тарутинський селищний голова Сава Чернєв повідомив депутатів селищної ради та усіх присутніх на пленарному засіданні про те, що в Тарутинській лікарні окрім кріоциліндру на 2000 тон кисню буде встановлена киснева станція. Селищний голова висловив вдячність Департаменту охорони здоров’я ОДА і постійній комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради, керівникам фермерських господарств і сільгосппідприємств громади у наданні допомоги по забезпеченню Тарутинської лікарні киснем, завдяки чому лікарня жодного дня не залишалась без кисню, який дуже потрібен для тяжких хворих на COVID-19.

        Кріоциліндр та киснева станція забезпечать стабільну подачу кисню пацієнтам. Крім того, рідкий кисень централізовано подаватиметься до хворих, що зменшить навантаження на персонал. Якщо кріоциліндр потрібно встановлювати на спеціальній платформі та періодично заправляти, то киснева станція більш мобільна, її можна пересувати за потребою. Станція виробляє кисень з повітря із чистотою 95-98%, який одразу ж поступає у лікувальній заклад.

        Як повідомив Д.Чапір, Департаментом охорони здоров’я формується спроможна мережа медичних закладів Одеської області та найближчим часом буде визначено як буде працювати Тарутинська багатопрофільна лікарня, які послуги вона буде надавати та як буде фінансуватись  Національною службою здоров’я (з державного бюджету).

        З метою вивчення технічних умов установлення кріоциліндру та кисневої станції депутати Одеської обласної ради разом з Тарутинським селищним головою відвідали Тарутинську центральну лікарню. Був оглянутий нещодавно збудований майданчик для встановлення кисневого кріоциліндру. Також депутати ознайомились з приймально-діагностичним відділенням лікарні та оглянули підстанцію Тарутине Арцизької станції екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь