ПРО ПОТОЧНІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДИ

Друк

26 лютого 2024 року відбулась апаратна нарада Тарутинської селищної ради, яку провів селищний голова Сава Чернєв.

У ході наради були розглянуті поточні питання життєдіяльності громади, зокрема: у сфері охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, економіки, сільського господарства, земельних відносин, цивільного захисту, житлово-комунального господарства та фінансових питань.

Станом на 26 лютого у Тарутинській лікарні перебувають на лікуванні 137 хворих. На минулому тижні троє важких пацієнтів, у тому числі 2 дитини були відправлені на лікування до лікарень м.Одеса. Лікарня отримала гуманітарну допомогу від БФ «Здоровя»: хірургічний інструмент, медичний одяг, витратний матеріал. З минулого тижня в закладі працює кабінет мамографії.

Медичними працівниками Тарутинського ЦПМСД за період з 19  по 24 лютого було  прийнято 1732 мешканця СТГ, у тому числі 479 дітей. 89 мешканців сіл Виноградівка, Рівне, Красне, Малоярославець Другий, Калачівка, Вільне були оглянуті сімейними лікарями на виїздах для надання медичної допомоги.

В денних стаціонарах проліковано 7 хворих.  Щеплено від COVID - 12 чол. В закладі проводиться рутинна  вакцинація дорослого та дитячого населення згідно перспективного  плану щеплень на 2024 рік.

На обліку відділу соціального захисту перебувають 1117 ВПО, знято з обліку 1248 ВПО.

Розпорядженням селищного голови призначена персональна стипендія 85 обдарованим дітям Тарутинської громади. Троє учнів Малоярославецької Другої гімназії стали переможцями обласного фотоконкурсу, який проводився до Дня Соборності України.

Центром професійного розвитку педагогічних працівників проведені семінари з вчителями трудового навчання та педагогами організаторами закладів освіти. Відбулась нарада з директорами шкіл щодо впровадження курсу «агросфера».

Підготовлена Програма розвитку малого та середнього підприємництва на території Тарутинської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки.

Здійснюється моніторинг проведення сільськогосподарських робіт та стану посівів.

Згідно рішень сесії триває підготовка договорів оренди земельних ділянок та укладаються додаткові угоди.

Здійснюється перевірка стану захисних споруд в громаді.

Під час наради  порушено питання взаємодії структурних підрозділів щодо вирішення спільних питань. Селищний голова відмітив злагоджену роботу фінансового управління, юридичного відділу та відділу земельних ресурсів з поповнення бюджету.

Селищним головою надано ряд рекомендацій та доручень керівникам КНП та структурних підрозділів.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.