ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ:НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ У 2023 РОЦІ

Друк

          Адміністративні послуги населенню Тарутинської громади надаються  Центром надання адміністративних послуг (ЦНАП) Тарутинської селищної ради.   

         Відповідальність за організацію діяльності  ЦНАПу покладена на відділ організації надання адміністративних послуг Тарутинської селищної ради.

          З метою забезпечення створення зручних та доступних умов отримання адміністративних послуг мешканцями Тарутинської громади утворені віддалені робочі місця адміністраторів, які розміщені у всіх 11 старостинських округах.

          Через центр надання адміністративних послуг Тарутинської селищної ради надається 216 адміністративних послуг, у тому числі: соціальні послуги, державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб–підприємців, громадських формувань, послуги з земельних питань, послуги у сфері будівництва, реєстрація нерухомості, реєстрація місця проживання та інші.

    Через віддалені робочі міста адміністраторів Центру надається 85 адміністративні послуги, серед яких:   соціальні послуги, реєстрація місця проживання, паспортні послуги.

           У 2023 році ЦНАПом надано 6277 адміністративних послуг, питому вагу серед яких складають: послуги з реєстрації нерухомості, послуги з земельних питань, реєстрація місця проживання, послуги соціального характеру та паспортні послуги.

           Через віддалені робочі місця ЦНАП у 2023 році надано 4153 адміністративних послуг, а саме: реєстрації місця проживання , у тому числі видача витягу з Реєстру територіальної громади, послуги соціального характеру.

           Для громадян з обмеженими фізичними можливостями та для людей похилого віку, які за станом здоров’я не мають можливості самостійно відвідати ЦНАП у червні 2023 року було утворено пересувне віддалене робоче місце адміністратора Центру надання адміністративних послуг Тарутинської селищної ради типу «Мобільний адміністратор» із застосуванням спеціального автоматизованого комплексу «Мобільний кейс».

         Адміністраторами центру надання адміністративних послуг надаються консультації та проводяться навчання для тих громадян, які ще не спробували сучасний державний онлайн сервіс, а також кваліфіковану підтримку з питань, що стосуються отримання необхідних послуг на порталі Дія та у за стосунку Дія.

          ЦНАП  надає адміністративні послуги усім громадянам, у тому числі особам з вадами слуху на зору. Для цього Тарутинською селищною радою укладено Договір про співпрацю з Громадською організацією «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зіслуху «Українське товариство глухих»; придбані матеріали зі шрифтом Брайля; в приміщенні ЦНАП нанесені візуальні елементи доступності; вхід до будівлі облаштовано аудіопокажчиком, кнопкою виклику; виокремлено місце для тимчасового розміщення дитячих колясок; встановлено мнемосхему; для виконання функції системи підсилення звуку придбано мікрофон.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.