ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Друк

26 жовтня в Тарутинській селищній раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Сава Чернєв.

У ході засідання було розглянуто 25 питань порядку денного фінансового, соціального, житлового та комунального характеру.

Зокрема: схвалений звіт про виконання рішення Тарутинської селищної ради від 23 грудня 2022 року № 2419 - VІІІ «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2023 рік» за 9 місяців 2023 року».

З метою координації зусиль стосовно створення соціальних та економічних умов для належного функціонування та розвитку сім’ї як основи суспільства, підвищення статусу жінок у суспільстві, утвердження рівних прав та можливостей жінок і чоловіків прийнято рішення про запобігання домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.

Затверджено подання органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Тарутинської селищної ради про доцільність призначення опікуна.

Розглянуті питання про надання матеріальної допомоги.

Наступний блок питань стосувався житлово-комунальної сфери, а саме прийняті рішення: про дотримання Правил благоустрою населених пунктів та належного санітарного порядку на території Тарутинської селищної територіальної громади, про взяття на квартирний облік мешканку громади, про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна, про надання дозволу на виготовлення технічного паспорту на квартиру.

Відповідно до заяв фізичних осіб та розглянувши акти обстеження зелених насаджень, виконком надав дозвіл на санітарну чистку дерев.

Для запровадження єдиного підходу до здійснення виїзної торгівлі на території Тарутинської селищної територіальної громади, недопущення торгівлі у несанкціонованих місцях члени виконкому розглянули питання про визначення місць виїзної торгівлі.

Крім того,  затверджене Положення про субланку Тарутинської селищної територіальної громади Болградської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Метою створення субланки є здійснення заходів щодо захисту населення і території територіальної громади від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

На завершення засідання членами виконкому затверджені розрахунки по відшкодуванню різниці між розміром тарифу на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу рідких побутових відходів і розміром економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню комунальними підприємствами.

З метою соціального захисту та надання соціальних послуг окремим категоріям громадян затверджений план дій щодо інтеграції спеціального транспортного засобу для надання послуги перевезення осіб з інвалідністю та інших осіб з числа незахищених верств населення, постраждалих в результаті військових дій або інших непередбачуваних та складних життєвих обставин.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, з якими можна буде ознайомитися на сайті селищної ради, відповідно до чинного законодавства.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.