ПРО ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТАРУТИНСЬКОЇ ЛІКАРНІ

Друк

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв та заступник селищного голови Олена Сілоч 19 жовтня 2023 року провели робочу зустріч з керівництвом та лікарями КНП «Тарутинська центральна лікарня».

Під час конструктивного діалогу керівництва громади та лікарів були обговорені актуальні питання діяльності Тарутинської центральної лікарні в цілому  та напрямки подальшої роботи закладу щодо покращення надання медичних послуг населенню громади.

Селищний голова Сава Чернєв порушив ряд важливих питань пов’язаних з впродовженням медичної реформи. Відповідно до спроможної мережі закладів охорони здоров’я України з наступного року Тарутинська лікарня функціонуватиме як загальний заклад. Отже, потрібне чітке розуміння, які послуги необхідно розвивати центральній лікарні як загальному закладу, як краще планувати фінансові ресурси, де посилити матеріально-технічну базу та відповідно до сучасних вимог змінити підхід до роботи.

Генеральний директор КНП «Тарутинська центральна лікарня» сказала про те, що наразі лікарня працює у штатному режимі, всі потреби закладу у фінансуванні задовільнені, своєчасно виплачується заробітна плата усім працівникам, закуплене необхідне дороговартістне обладнання, оплачуються комунальні послуги, проводяться необхідні поточні ремонти. І все це здійснюється завдяки налагодженій системи роботи лікарні з первинною ланкою (ЦПМСД) та постійній підтримці селищної ради. Нинішня система фінансування передбачає, що лікарня не повинна покладатися лише на програму медичних гарантій, треба ще й навчитися самостійно заробляти шляхом надання якісних медичних послуг.

На зустрічі, яка пройшла в неформальній обстановці, лікарі висловили свої аргументовані думки та бачення щодо подальшого розвитку центральної лікарні, звернули увагу на проблемні питання, що виникають під час роботи медичного персоналу.

У ході діалогу його учасники дійшли до спільної думки щодо напрямків роботи у 2024-2025 роках закладу охорони здоров’я, серед яких: залучення та заохочення молодих спеціалістів до роботи у закладі; розширення надання терапевтичних та паліативних послуг населенню громади, закупівля нового обладнання, проведення капітальних ремонтів у відділеннях лікарні (покращення умов перебування хворих у відділеннях),  забезпечення житлом молодих спеціалістів та інші.

По завершенню зустрічі селищний голова Сава Чернєв наголосив, що 2024 рік в Тарутинській громаді буде роком розвитку медицини, аби покращити доступність і якість медичної допомоги та медичного обслуговування населення.

Основною метою зустрічі керівництва громади та лікарів Тарутинської ЦЛ було удосконалення роботи закладу  та пошук можливих рішень, щоб лікарня розвивалась та знайшла гідне місце у системі охорони здоров’я Одеської області.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.