Нарада з питань розвитку Тарутинської селищної територіальної громади

Друк

У листопаді 2021 року рішенням сесії Тарутинської селищної ради була прийнята Стратегія розвитку Тарутинської територіальної громади на 2021-2027 роки з метою забезпечення її сталого економічного та соціального розвитку.

Але події, пов’язані з російською агресією проти України, вносять суттєві корективи у життєдіяльність як країни, так і нашої громади. В цій ситуації керівництвом Тарутинської селищної ради вишукуються нові методи та інструменти для того, щоби зберегти спроможність та якість життя населення ТГ.

Саме для обговорення шляхів розвитку Тарутинської громади сьогодні, 2 серпня 2023 року в селищній раді відбулася нарада, яку провів Тарутинський селищний голова Сава Чернєв за участю доцента, кандидата географічних наук  Ізмаїльського державного гуманітарного університету В’ячеслава Тодорова.

У нараді взяли участь: секретар селищної ради Анетта Куракова, секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова, заступник селищного голови Олена Сілоч, керівники структурних підрозділів та комунальних некомерційних підприємств селищної ради, старости старостинських округів громади.

Учасники наради обговорили проблеми збереження спроможності Тарутинської громади та роль структурних підрозділів селищної ради у цьому процесі.

У ході наради були порушені питання використання власних ресурсів та залучення інвестицій. В’ячеслав Тодоров, як науковий працівник, запропонував декілька напрямків роботи, а саме: використання природно-географічних ресурсів, системний розвиток туризму, налагодження крафтових виробництв, створення технопарків та інші. Уся ця робота потребує тривалого часу та спрямована на перспективу.

По завершенню наради селищний голова Сава Чернєв закликав присутніх активно долучатися до спільних ініціатив, надавати свої пропозиції та всіляко сприяти їх впровадженню. Наша громада має бути привабливою для інвесторів, аби залучити їх вкладення, що дозволить збільшити надходження до бюджету, які будуть направлені на розвиток медицини, освіти, соціальний захист населення, розвиток інфраструктури та в цілому підвищить якість життя населення.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.