Відбувся семінар з питань готовності до збору ранніх зернових і зернобобових культур

Друк

З метою обговорення та вирішення основних питань проведення жнив 2023 року сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами Тарутинської громади сьогодні на Березинському КХП відбувся семінар з питань готовності до збору ранніх зернових і зернобобових культур під головуванням Тарутинського селищного голови Сави Чернєва.

У семінарі взяли участь: заступник селищного голови Олена Сілоч, керівництво ПрАТ «Березинський КХП», директор ТОВ "Лінкор Трейд Україна", представники силових структур, начальники структурних підрозділів селищної ради, керівники та бухгалтери сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств громади.

Відкрив семінар селищний голова Сава Чернєв. Він подякував аграріям за допомогу Збройним силам України та громаді та відмітив, що завдяки сільгоспвиробникам в громаді створений резервний фонд зерна, який використовується за потребою. Сьогодні у аграріїв накопилося багато питань щодо збереження, реалізації, цін на паливо і зерно та інші, які необхідно обговорити.

Начальник відділу економіки, інвестицій та сільського господарства Тарутинської селищної ради Олександр Кула поінформував присутніх про посівні площі у розрізі сільськогосподарських культур під врожай 2023 року на території громади.

Учасники заходу обговорили проблему бронювання робочих місць. Представники силових структурних запевнили аграріїв, що зі свого боку всіляко підтримають присутніх керівників сільгосппідприємств та фермерських господарств у проведені збиральної кампанії.

Аналіз сплати мінімального податкового зобов’язання  у 2023 році зробила начальник фінансового управління селищної ради Марина Констандогло.

З метою недопущення матеріальних втрат зернових  через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання та переробки  врожаю зернових провідний інспектор відділу ОНПР та ЗЦЗ Болградського  РУ ГУ  ДСНС України в Одеській області Олександр Кахчі  розповів про заходи пожежної безпеки під час збирання врожаю та зберігання зерна.

Андрій Бондаренко – керівник  ПрАТ «Березинський комбінат хлібопродуктів» та начальник відділу закупок поінформували про умови надання послуг КХП у 2023 році.

Перед учасниками семінару також виступив Ігор Деде директор ТОВ «Лінкор Трейд Україна» та розповів про особливості цьогорічної роботи компанії, яка займається експортом сільськогосподарських культур та зарекомендувала себе як надійний та відповідальний партнер.

Сава Чернєв підвів підсумки наради зазначивши, що жнива для аграріїв та для всієї України, особливо у час воєнного стану, надзвичайно відповідальна пора і її потрібно провести на належному рівні. Керівництво селищної ради завжди готово надати необхідну допомогу сільгоспвиробникам громади.

 

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.