Тарутинське бюро правової допомоги проведено захід на тему: “Право на безоплатну правову допомогу”

Друк

05.06.2023 року спеціалістом сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД Залізко Мариною в Болградському районному секторі № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для клієнтів пробації було проведено правопросвітницький захід на тему: "Право на безоплатну правову допомогу".

Безоплатна правова допомога поділяється на два види - безоплатна первинна та безоплатна вторинна правова допомога.

Безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Так,  відповідно до ЗУ "Про безоплатну правову допомогу" право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Безоплатна вторинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб, які перелічені в статті 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».

Нагадуємо, що за отриманням консультацій чи роз'яснень з правових питань Ви можете звернутись до сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" за адресою: смт Тарутине, вул. Центральна, 124. Тел. 04847 4 04 47

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.