Відбулася чергова апаратна нарада

Друк

        Під головуванням Тарутинського селищного голови Сави ЧЕРНЄВА 27 березня 2023 року відбулась апаратна нарада з керівниками комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради за участю секретаря селищної ради, секретаря виконкому селищної ради та заступника селищного голови.

          У ході апаратної наради підведені підсумки роботи КНП, управлінь та відділів селищної ради за минулий тиждень та окреслені завдання на поточний період.

          Усі підприємства, установи та заклади Тарутинської селищної ради працюють у штатному режимі.

          За минулий тиждень до відділень  Тарутинської центральної лікарні на стаціонарне лікування госпіталізовано 67 хворих, виписано – 66; народилась 1 дитина. На стаціонарному лікуванні знаходилось  військовослужбовця та 1 внутрішньо переміщена особа. Також Арцизькою СЕМД транспортовано 1 хворого для надання медичної допомоги на третьому рівні (Одеський обласний пологовий будинок). Проводяться ремонтні роботи щодо облаштування бомбосховища у лікарні. 

         Медичними працівниками Тарутинського ЦПМСД з 20 по 24 березня прийнято 1526 мешканців: 1138 дорослих та 398 дитини (з них 39 дитин до року). В денних стаціонарах проліковано 1068 особи. Охоплено щепленням від COVID – 19 – 12934 особи. За даний період було здійснено три виїзди сімейними лікарями для надання медичної допомоги населенню громади, прийнято 56 осіб: 39 дорослий і 17 дитини (з них 6 до року). Проводиться робота щодо звітування за I квартал 2023року. Також отримали гуманітарну допомогу від Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного півмісяця - IBC у вигляді генератора для Серпневської амбулаторії.

         На обліку відділу соціального захисту перебувають 1678 ВПО, зняті з обліку 681 ВПО. Здійснили також надання гуманітарної допомоги сім’ям військовослужбовців у вигляді брикетів для опалювання (180 мішків).

         Відділом освіти, молоді та спорту проведені семінар для вчителів природничого циклу «Творча майстерність учителя» та семінар-практикум для вчителів фізичної культури (Тарутинський ліцей), взяли участь у нараді «Родина віртуального спілкування». Проводили консультації щодо підготовки вчителя до сертифікації, також продовжується збір атестаційних матеріалів вчителів. В рамках спартакіади школярів «Козацький гарт» команда Серпневського ліцею посіла п’яте місце на обласному етапі. Подано заяву та роботи на обласний етап «Чисті роси». Надійшли підсумки Всеукраїнського конкурсу есе патріотично- громадської тематики «Єднанням сильні!», де у нас 4 дипломи II ступеня та 1 диплом III ступеня. Також є підсумки обласного конкурсу «Космос. Людина. Духовність.», де громада отримала 30 дипломів (I-III ст.) та 9 грамот.

         Відділ економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради прозвітував, що станом на 27.03.2023 рік посіяно ярових культур: яра пшениця  - 2784 га., ярий ячмінь – 762 га., овес – 86 га., горох – 471 га., гірчиця – 620 га., льон – 607 га., коріандр – 112 га.

         Внесено мінеральних добрив під озимі культури (пшениця, ячмінь, горох) – 9835 га. (87% від запланованої площі).

Сектором з питань цивільного захисту, оборонної роботи, взаємодії з  правоохоронними органами та охорони праці проведено роботу щодо виявлення фактичного місця проживання ВПО у розрізі старостатів. Проводиться підготовка проєкту рішення на розгляд пленарного засідання селищної ради щодо створення місцевої пожежної команди у с. Ярове.

        Відділом містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства опрацьовано та направлено Болградської РДА та Департаменту енергоефективності 24 листа-відповіді та звіти. Надісланий запит до Служби автомобільних доріг щодо встановлення дорожнього знаку «Пішохідний перехід» та « лежачого поліцейського» біля шкільного закладу у смт. Березине. Опрацьовані запити до «Гарячої лінії» та надані відповіді заявникові. Ведеться підготовка проєктів рішень на розгляд виконавчого комітету селищної ради.

Відділом земельних ресурсів проведено засідання земельної комісії, на якій погоджувались питання на розгляд пленарного засідання. Розглянуто 8 заяв фермерських господарств щодо надання довідки стосовно кількості оброблюваних земельних ділянок. Також надано відповіді на 3 запити з поліції, проводиться робота щодо підписання договорів оренди та додаткових угод.  

Селищний голова висловив вдячність працівникам селищної ради за виявлену ініціативність у зібранні необхідних коштів для придбання реанімобіля для наших захисників, завдяки їм збір зміг нарешті завершитись та йде процедура оформлення автомобіля.

         У ході апаратної наради селищний голова перевірив виконання попередніх доручень керівниками структурних підрозділів та надав рекомендації та нові доручення з питань, що були порушені на апаратній нараді.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.