Семінар-нарада «Жнива – 2022»

Друк

В Одеській області, у тому числі і в Тарутинській громаді, розпочалося збирання ранніх зернових культур. У зв’язку з необхідністю обговорення та вирішення основних питань проведення жнив в умовах воєнного стану 14 червня 2022 року в смт Тарутине відбувся семінар-нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

У семінарі взяли участь: директор Департаменту аграрної політики, продовольства і земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова, заступник голови Болградскої РВА Дмитро Дімитров, керівники районного управління ГУ ДСНС, пожежно-рятувальної частини, відділу прикордонної служби, відділу ГУ Держпродспоживслужби, відділення поліції, відділення центру комплектування та соціальної підтримки, директор КХП, старости старостинських округів громади, посадові особи Тарутинської селищної ради.

Перед розглядом питань порядку денного семінару його учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять мирних жителів та військовослужбовців, які загинули в наслідок збройної агресії російської федерації.

У своїй промові перед аграріями Тарутинської громади Директор Департаменту аграрної політики, продовольства і земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова детально зупинилась на основних питаннях проведення жнивної кампанії на Одещині в умовах воєнного стану. Вона зазначила, що завдяки бойовому духу кожного аграрія наша країна буде з хлібом та подякувала сільгоспвиробникам за цілодобову невтомну працю для громади, Одещини та України.

Про проведення жнив на території Болградського району присутніх поінформував заступник голови Болградської РВА Дмитро Дімитров.

Також були обговорені питання пожежної безпеки під час збирання врожаю, про особливості збирання врожаю, про умови приймання та зберігання зерна та ряд інших питань.

Заступник селищного голови Олена Сілоч звернулась до аграріїв громади серйозно ставитися до сплати податків від яких залежить життєдіяльність громад - робота закладів охорони здоров’я, соціальної сфери, комунальних підприємств та ін.закладів.

По завершенню семінару-наради Тарутинський селищний голова Сава Чернєв закликав керівників сільгосппідприємств та фермерських господарств бути толерантними, допомагати один одному та об’єднуватися для вирішення нагальних питань.

          

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.