Право на безоплатну правову допомогу

Друк

07.06.2022 року спеціалістами сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД в Болградському районному секторі № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для неповнолітніх клієнтів пробації було проведено правопросвітницький захід на тему: "Право на безоплатну правову допомогу".

Так,  відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" право на безоплатну правову допомогу мають різні категорії клієнтів у тому числі діти. Цей Закон відповідно до Конституції України визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги.

Також неповнолітні були ознайомлені з видами правових послуг,  порядком розгляду звернень про надання безоплатної первинної правової допомоги, з поняттям безоплатної вторинної правової допомоги та іншими поняттями та правами.

Крім цього, поговорили з неповнолітніми про права людини, які починаються з прав дитини, про Декларацію прав дитини та Конвенцію про права дитини, яка правомірно вважається міжнародною дитячою Конституцією.

Для закріплення отриманої інформації було проведено практичне завдання, в ході якого неповнолітні клієнти пробації змогли більш детально ознайомитися з основними правами дітей та безоплатну правову допомогу. Під час заходу неповнолітні були позитивно налаштовані та активні.

Мета даного заходу виховати в неповнолітніх повагу до правових норм громадського суспільства, захист своїх права, ознайомлення з безоплатною правовою допомогою та порядком її отримання.

Болградський районний сектор № 2

філії Центру пробації в Одеській області

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.