Зустріч  з  представниками  релігійних конфесій громади

Друк

             3 листопада 2021 року  Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів зустріч з представниками релігійних конфесій громади. У зустрічі взяли участь: заступник селищного голови В.Дундер, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» А.Кияніченко, староста Березинського старостинського округу С.Сіваєв, представник настоятеля храму Петра і Павла смт.Тарутине, пастор церкви Християн Віри Євангельської  І.Крець, диякон церкви Євангельських Християн Баптистів В.Якубовський, представник Церкви «Територія Бога» смт.Тарутине.

         Звертаючись до учасників зустрічі селищний голова зазначив, що на теперішній час в громаді складною є ситуація з захворюваністю на  COVID-19. За минулий тиждень від коронавірусу померло 6 чол.,  в Тарутинський центральній  лікарні перебувають 50 хворих на COVID-19, майже всі хворі кисневозалежні. Кожен день використовується багато кисню, були такі випадки, коли його майже не було у лікарні.  Керівництвом  селищної ради та Тарутинської центральної лікарні вживаються усі необхідні заходи щодо забезпечення лікарні киснем. Вирішено питання заправки кисневих балонів. Також, допомогли сільгосппідприємства, які надали лікарні у користування балони з киснем. Найближчим часом у ЦЛ буде встановлений кріоциліндр на 2000 т. кисню. С.Чернєв звернув увагу учасників зустрічі на те, що ні один з хворих, які перебувають в лікарні, не вакцинований та більшість з них говорять, що вакцинуватися їм не дозволяє віра.  Голова селищної ради підкреслив: «Ми з вами відповідальні за людські життя. А ефективно протидіяти розповсюдженню захворюваності на COVID-19 та тяжким наслідкам хвороби  можливо тільки через вакцинацію».

        Кожен з представників  релігійних конфесій громади висловив свою думку з приводу вакцинації та всі вони були єдині у своєму відношенні  до щеплення. Релігійні  конфесії доброзичливо відносяться до вакцинації, кожна людина має вільний вибір у цьому та більшість представників  релігійних конфесій вже вакцинувалися і на особистих прикладах довели, що це потрібно і важливо.

        А.Кияніченко – головний лікар КНЗ «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги», ознайомила присутніх з сумною статистикою: на даний час хворих на COVID-19 – 177 чол. та 174 перебувають на карантині. Колишній Тарутинський район знаходиться на І місці в Одеській області по захворюваності на коронавірус. А.Кияніченко акцентувала увагу на важливості вакцинації: «Нам дуже необхідно захистити суспільство – потрібно вакцинуватися. Вакцинована людина може захворіти, але вона переносить хворобу в легкій або середній формі. Вакцинована людина, якщо захворіє – виживе, а не вакциновану людину – складно врятувати. Загальна кількість тих, що зробили щеплення від коронавірусу  понад 4000 чол., а це дуже мало для створення колективного імунітету».  

        По завершенню зустрічі С.Чернев звернувся до всіх присутніх з тим, що в даній ситуації  росту захворюваності на COVID-19 усім  необхідно діяти, роз’яснювати  населенню про небезпечність хвороби та важливість вакцинації.

        Зустріч  з  представниками  релігійних конфесій громади пройшла у доброзичливій, конструктивній обстановці.

      

 

  

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь