ЩОРОКУ У ТРЕТІЙ ЧЕТВЕР ТРАВНЯ В УКРАЇНІ СВЯТКУЄТЬСЯ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

Друк

День вишиванки – свято, присвячене збереженню традицій українського національного одягу. Для українців вишиванка – справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять. Незважаючи на свою багатовікову історію, вишиванка залишається дуже модною. Жоден інший національний костюм не є таким актуальним для сучасності, як українська вишиванка.  У цей день варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

15 травня на передодні святкування начальником Болградського районного сектору  №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  Юлією Бєріл для підоблікового сектору з метою національно-патріотичного виховання було проведено правоосвітній захід до Дня вишиванки та переглянуто короткометражне відео на тему: «Українська вишиванка! Орнаменти вишиванки. Знаки і символи української вишивки», в якому розповідалось про що говорить вишита сорочка та яке значення має орнамент, і як собі обрати вишиванку. Українці вірили що вишиванка є оберегом від усього лихого, і намагалися закодувати в орнаменті щастя, волю, любов та долю.

Болградський районний сектор №2  філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  щиро вітають усіх громадян зі святом та бажають  лише розквіту та натхнення. Адже, немає нічого важливішого за мирне небо над головою, спокій у душі та серці. З Днем вишиванки Україно!

Болградський районний сектор

№ 2 філії Державної установи «Центру

пробації» в Одеській області

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.