ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ГРОМАДИ, БАЛАНСОУТРИМУВАЧІ БУДІВЕЛЬ, ПІДПРИЄМЦІ !!!

Друк

З настанням зимового періоду, погіршенням погодних умов - юридичні та фізичні особи, власники, керівники підприємств, установи, організації, фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані забезпечувати благоустрій та утримання в належному стані земельних ділянок, наданих їм на праві власності чи користування, прилеглої до них території відповідно до чинного законодавства, існуючих Правил благоустрою (пункт 6 розділу III ): - регулярне прибирання від сміття, побутових відходів, будівельного сміття, опалого листя, гілок, рослинних залишків, снігу з метою утримання об'єктів благоустрою та прилеглих територій в належному санітарному стані; при цьому тротуари прибираються вздовж всієї ділянки будинку, споруди, домоволодіння (в межах належності) до бордюрного каменю (при наявності) або до проїжджої частини вулиці , згідно з п 5,9 додатку 1 до Правил,  територія, яка підлягає очищенню становить 20 м від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці, біля контейнерних майданчиків – 5,0 м.

Роботи з прибирання снігу і льоду повинні починатися з настанням снігопаду. Від снігу та льоду в першу чергу очищають сходи, тротуари, пішохідні доріжки, дороги до під'їздів житлових будинків, місця для зупинки маршрутних транспортних засобів, люки водопровідних і каналізаційних колодязів. Дозволяється свіжий сніг складати в вали на вулицях і площах для подальшого вивезення, за винятком території місць зупинок маршрутних транспортних засобів;

Забороняється сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.

При переміщенні снігу з тротуару на проїжджу частину вулиці або дороги для його механізованого видалення, снігові вали повинні розміщуватися на відстані не більше, ніж 1 м від бордюру. Формування снігових валів не допускається на перехрестях, пішохідних доріжках, в місцях зупинок маршрутних транспортних засобів, місцях для паркування, в місцях в'їзду у двори і на внутрішньо квартальній території, а також на територіях зелених насаджень, на решітках зливових колодязів. Зібрані сніг, лід, бруд та сміття повинні щоденно вивозитися на відведені для цього ділянки або місцеве сміттєзвалище, інші місця, визначені Тарутинською селищною радою.

Під час ожеледиці необхідно посипати тротуари, переходи через вулиці, місця зупинок маршрутних транспортних засобів, спуски, підйоми матеріалами, які виключають ковзання. Боротьба з ожеледицею на проїжджій частині та тротуарах здійснюється шляхом посипання піском та іншими дозволеними для цієї мети засобами.

Тротуари, доріжки у парках, скверах і на бульварах, сходи, місця зупинок маршрутних транспортних засобів, розташовані напроти будинків та споруд, а також небезпечні для проїзду автотранспорту і проходу пішоходів місця, посипають піщаною сумішшю та іншими дозволеними для цього матеріалами житлово-експлуатаційні підприємства, підприємства, організації, установи, фізичні особи - підприємці, а також громадяни, за якими закріплені ці ділянки за змістом, або особи, яким такий обов'язок передано за договором.

д) Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території населених пунктів, зобов'язані:

- мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві або дерев'яні, мітли, льодоруби), достатній запас матеріалу для посипання з метою своєчасного проведення протиожеледних заходів;

-  прибирати сніг негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату;

-  негайно очищати дахи, карнизи та інші елементи будівель, споруд, будівель від снігу та бурульок з дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій і т. п.; обгороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах; вивозити сніг і бурульки, зняті з дахів, карнизів і інших елементів будівель, споруд, будівель протягом доби.

Тож, закликаємо усіх мешканців, підприємців та керівників підприємств Тарутинської громади дотримуватися існуючих Правил благоустрою та своєчасно в зимовий період прибирати прилеглі території від снігу та льоду.

Проведення своєчасного прибирання упередить травмування та виникнення аварійних ситуацій.

 

 Відділ містобудування, архітектури,

інфраструктури та ЖКГ

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.