ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ: НАДАННЯ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ МЕШКАНЦЯМ ГРОМАДИ У 2023 РОЦІ

Друк

ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ:

НАДАННЯ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ МЕШКАНЦЯМ ГРОМАДИ У 2023 РОЦІ

Надання первинних медичних послуг населенню Тарутинської громади здійснює Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Первинна медична допомога мешканцям громади надається 3 міськими амбулаторіями – Тарутинською, Березинською, Серпневською та однією сільською амбулаторією – Виноградівською, а також 8 фельдшерсько-акушерськими пунктами – с.Вільне, с.Малоярославець Другий, с.Малоярославець Перший, с.Красне, с. Петрівськ, с.Підгірне, с.Рівне, с.Ярове, та 3 фельдшерськими пунктами – с.Калачівка, с.Лужанка. с.Слобідка. Усіма закладами Тарутинського ЦПМСД обслуговується населення громади у кількості 21 555 осіб.

У 2023 році приступили до роботи медичні працівники на ФАПах с.Красне та с.Малоярославець Перший.

Станом на 01.01.2024 року сімейними лікарями центру первинної медико-санітарної допомоги укладено 17 364 декларації з мешканцями Тарутинської громади, що складає 80% населення.

Фінансування Тарутинського ЦПМСД здійснюється Національною службою здоров’я України та з місцевого бюджету. У 2023 році з НСЗУ надійшло  - 13,3 млн.грн., з місцевого бюджету – 7,2 млн.грн.

Центр первинної медико-санітарної допомоги проводить вакцинацію дитячого та дорослого населення. Це питання знаходиться на постійному контролі керівництва.

За 2023 рік ЦПМСД здійснено 49 063 амбулаторних прийомів.

331 хворий пролікований в денних стаціонарах підприємства.

З метою надання якісних послуг мешканцям населених пунктів Тарутинської громади щоденно здійснюються виїзди мобільної медичної бригади. Протягом 2023 року здійснено 117 виїздів лікарями по селам та селищам, під час яких звернулись за медичною допомогою 1633 особи.

Керівництвом Тарутинської СТГ продовжується робота щодо технічного оснащення ФАПів та амбулаторій громади. У 2023 році проведена велика робота щодо будівництва нової амбулаторії в смт Тарутине за рахунок спонсорських коштів  Міжнародних фондів ІВС (Туреччина) та «Action Medeor е.V» (Німеччина) за сприяння українського благодійного фонду «Bucak Relief». 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.