ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ: НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ ТАРУТИНСЬКОЮ ЛІКАРНЕЮ У 2023 РІК

Друк

ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ:

НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ ТАРУТИНСЬКОЮ ЛІКАРНЕЮ У 2023 РОЦІ

На території Тарутинської селищної територіальної громади функціонує Тарутинська центральна лікарня, яка обслуговує 36 500 жителів Тарутинської та Бородінської громад.

В лікарні розгорнуті стаціонарні відділення на 170 ліжок.

Заклад фінансується за рахунок коштів Національної служби здоров’я України (НСЗУ) та з бюджету Тарутинської селищної ради. Так, у 2023 році з НСЗУ надійшло 30,5 млн.грн., з бюджету громади – 15 млн.грн. Крім цього надійшло власних надходжень – 2,9 млн.грн.

З Національною службою здоров’я Тарутинська лікарня уклала 10 договорів з наступних напрямів:

-хірургічні операції у стаціонарних умовах,

-стаціонарна допомога,

-лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах,

- діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ,

-цистоскопія,

-паліативна медична допомога,

-стоматологічна допомога,

-ведення вагітності,

-хірургічні операції в умовах стаціонару одного дня,

-допомога при пологах.

Тарутинською лікарнею отримано ліцензію на мамограф, який надійшов як гуманітарна допомога у 2021 році, це дасть змогу лікарні заключити договір з НСЗУ на пакет «мамографія» та обслуговувати пацієнтів в 2024 році.

У 2023 році отримали спеціалізацію: по неврології лікар Інна Вараниця, по сурдології Ірина Пулєва. Лікар-хірург Герасим Петросян пройшов курси удосконалення по ендоскопічній хірургії.

Закуплено обладнання резектоскоп для проведення оперативних втручань для лікування урологічних захворювань. Закуплена система очищення води та сучасний біохімічний аналізатор в клінічну лабораторію лікарні.

Розгорнуто окремо неврологічне відділення на 24 ліжко-місця під керівництвом Інни Вараниця.

Розгорнуто паліативне відділення на 20 ліжко-місць під керівництвом Сергія Білоіваненко.

Встановлено та підключено дизель генератор на 200 кіловат для безперебійної роботи всієї лікарні на випадок відключень електроенергії.

Внесені зміни до програми фінансової підтримки лікарні, в якій збільшені виплати для залучення молодих лікарів зі 100 на 200 тис. грн.

З метою дотримання вимог щодо забезпечення роботи закладу у безперебійному режимі під час воєнного стану відремонтоване та введене в експлуатацію укриття лікарні.

Основним досягненням 2023 року є визнання комунального некомерційного підприємства «Тарутинська ЦЛ» ЗАГАЛЬНИМ закладом охорони здоров’я. Завдяки небайдужості та наполегливості голови громади Сави Чернева, депутатського корпусу Тарутинської селищної ради та обласних депутатів.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.