Про нагальні питання Тарутинської громади

Друк

         29 червня 2023 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Тарутинської селищної ради. 
        Члени виконавчого комітету розглянули нагальні питання життєдіяльності Тарутинської громади.
Була  заслухана інформація начальника відділу організації надання адміністративних послуг Тарутинської селищної ради КУРУЧ Оксани про надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг Тарутинської селищної ради Болградського району Одеської області за І півріччя 2023 року.
Начальник юридичного відділу Тарутинської селищної ради ТОПАЛ Дарія проінформувала про визначення замовника робіт по об’єкту «Нове будівництво амбулаторії на території смт Тарутине, Болградського району, Одеської області».
       Начальником служби у справах дітей селищної ради Людмилою ТАНУРКОВОЮ надані на розгляд виконкому проєкти рішень щодо захисту прав та інтересів дітей та розвиток сімейних форм виховання на території Тарутинської селищної територіальної громади.
Спеціаліст I категорії відділу освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради ЧИСТЯК Лариса доповіла про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у Тарутинській селищній територіальній громаді.
       У ході засідання також прийнято рішення про надання матеріальної допомоги 42 жителям Тарутинської громади на лікування та проведення післяопераційної реабілітації, а також особам, що перебувають у складних життєвих обставинах та скрутному матеріальному становищі 14 жителям і одноразову грошову матеріальну допомогу на поховання жителів Тарутинської селищної територіальної громади, які на момент смерті ніде не працювали 3 особам. Також 15 особам надали щорічну цільову адресну допомогу як постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи до Роковин Чорнобильської трагедії, 1 жителю громади щоквартальну матеріальну допомогу як колишнім політв’язням і репресованим та 1 людині надали виплату як учаснику бойових дій Другої світової війни.
      Секретар виконавчого комітету селищної ради АБРАМОВА Олена доповіла про затвердження розрахунку по відшкодуванню різниці між розміром тарифу на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу рідких побутових відходів і розміром економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню комунальними підприємствами з надання послуг у сфері ЖКГ. 
Також головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства Тарутинської селищної ради БАХОВОЮ Діною було запропоновано на розгляд перелік питань щодо присвоєння адреси об’єктам нерухомого майна,  перелік питань щодо надання дозволу на проведення благоустрою прилеглої до житлового будинку земельної ділянки. Також надала на розгляд виконавчого комітету проєкти рішень щодо надання дозволу на облаштування вигрібної ями та видалення аварійних дерев. Розглянуті також проєкти рішень щодо взяття на квартирний облік, надання квартири та видача ордера учаснику бойових дій.
          З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на сайті Тарутинської селищної ради в розділі «Виконком ради».
У заключній частині за проханням Тарутинського селищного голови, генеральний директор КНП «Тарутинської центральної лікарні» Тарутинської селищної ради, Ірина ПУЛЄВА, повідомила присутніх про те, що Депутатське Звернення щодо визначення типу закладу охорони здоров’я КНП «Тарутинська центральна лікарня» Тарутинської селищної ради Одеської області мало позитивний відгук.  Завдяки спільним зусиллям КНП «Тарутинська центральна лікарня» Тарутинської селищної ради Одеської області залишається загальною лікарнею. Селищний голова висловив щиру подяку усім причетним до вирішення цієї проблеми, а саме: Голові Одеської обласної ради Григорію ДІДЕНКО, Директору Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації ОДАРІЙ Наталії, Голові постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики ЧАПІРУ Дмитру та Директору БФ «Шляхетна справа» ШУТОВУ Сергію.
 
Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.