Відбулась апаратна нарада

Друк

          Під головуванням Тарутинського селищного голови Сави ЧЕРНЄВА 26 червня 2023 року відбулась апаратна нарада з керівниками комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради за участю секретаря селищної ради, секретаря виконкому селищної ради та заступника селищного голови.

          У ході апаратної наради підведені підсумки роботи КНП, управлінь та відділів селищної ради за минулий тиждень та окреслені завдання на поточний період.

          Усі підприємства, установи та заклади Тарутинської селищної ради працюють у штатному режимі.

          За минулі два тижня до відділень  Тарутинської центральної лікарні на стаціонарне лікування госпіталізовано 134 хворих, виписано – 108; померло 3 хворих, народилась 1 дитина. Також Арцизькою СЕМД транспортовано 1 хвору (ОКЛ) для надання медичної допомоги на третьому рівні. Призначено на посаду завідуючого поліклінічним відділенням, лікаря уролога, КУРАГЛУ С.С. З урахуванням подій на Каховській ГЕС, лікарем інфекціоністом ГАЗІБАР Г.П., проведено заняття з лікарями та середнім персоналом на тему «Профілактика холери». Від Благодійної організації «Благодійний фонд Інтелігентна організація» отримали апарат штучної вентиляції легень також від Благодійної організації «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ. ОДЕСА» отримано продукти харчування для приготування їжі хворим в стаціонарі.

         Медичними працівниками Тарутинського ЦПМСД з 12 по 23 червня прийнято 2575 мешканців: 2042 дорослих та 533 дитини (з них 51 дитини до року). В денних стаціонарах проліковано 1993 особи. Охоплено щепленням від COVID – 19 – 13257 особи (за звітний період щеплення отримала 1 особа). За даний період було здійснено один виїзди сімейними лікарями для надання медичної допомоги населенню громади, прийнято 8 осіб.

         На обліку відділу соціального захисту перебувають 1436 ВПО, зняті з обліку 927 ВПО. Прийняли участь у вебінарі, здійснюється виконання поточної роботи відділу.

         В  закладах культури Тарутинської громади відбулись заходи до Дня Конституції України «Конституція для всіх - і дорослих, і малих», проходить підготовка до конкурсу «Тарутинщина має талант». Духовий оркестр готовиться до участі у обласному фестивалі «Срібні сурми».  Встановлено п’ять  флагштоків полеглим Героям нашої громади у с. Підгірне.

         Відділ економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради прозвітував, що у Тарутинській громаді розпочався збір урожаю, два фермерські господарства почали збирати горох. Також підготовлено проєкт рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Тарутинської селищної ради на 2024 рік».

Сектором з питань цивільного захисту, оборонної роботи, взаємодії з  правоохоронними органами та охорони праці разом зі ДСНС проведена перевірка місць компактного проживання по 6 адресам також здійснена перевірка двох захисних споруд. Підготовлено проєкт рішення на розгляд пленарного засідання селищної ради щодо надання згоди на придбання з державної власності у комунальну власність Тарутинської селищної ради двох автомобілів.

        Відділом містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства опрацьовано та направлено до Болградської РДА та відповідних Департаментів  листи-відповіді з інформацією по громаді. Розробляється власна цільова програма для окремої категорії громадян «Власний дім», для реалізації надання бажаючим сільським мешканцям кредити на зворотній основі. Відпрацьовується пропозиція Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної військової адміністрації щодо взяття участі у конкурсі проєктних заявок для реалізації природоохоронних заходів в рамках європейських програм «Басейн Чорного моря 2021-2027».

Відділом земельних ресурсів зареєстровано дві земельні ділянки до комунальної власності по смт Серпневе. Також передано до реєстратора земельні ділянки по ПАТ «Газтранзит». Підготовлені проєкти рішень на пленарне засідання. Прийнято на розгляд 38 заяв, видано 6 довідок для Центру зайнятості.

Селищний голова висловив вдячність працівникам селищної ради за виявлену ініціативність у зібранні необхідних коштів для придбання реанімобіля для наших захисників, завдяки їм збір зміг нарешті завершитись та йди процедура оформлення автомобіля.

         У ході апаратної наради селищний голова перевірив виконання попередніх доручень керівниками структурних підрозділів та надав рекомендації та нові доручення з питань, що були порушені на апаратній нараді.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.