Зустріч з представники Міжнародного Комітету порятунку

Друк

14 червня 2023 року до Тарутинської селищної ради завітали представники Міжнародного Комітету порятунку (Іnternational rescue committee – IRC).

IRC реагує на гуманітарні кризи світу та допомагає людям, які опинилися в біді.

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв за участю секретаря селищної ради Анетти Куракової, начальника відділу соціального захисту населення Ганни Стоянової, провів зустріч з представниками Комітету порятунку.

В ході робочої зустрічі обговорили питання щодо перспектив співпраці. Співробітники Комітету визначили потреби внутрішньо переміщених осіб та мешканців громади, що перебувають у складних життєвих обставинах, з метою надання соціально—психологічної, юридичної допомоги та допомоги у засобах гігієни і засобах для пересування літніх людей.

Тарутинська селищна рада відкрита до співпраці, адже зацікавлена в створенні необхідних умов для ВПО та вразливих категорій населення.

У рамках соцільно-психологічної допомоги ВПО та особам, які постраждали від війни, співробітники організації здійснюють соціальний супровід до державних установ та організацій, банківських та медичних закладів, надають консультації щодо отримання соціальної та психологічної допомоги, а також надають індивідуальний супровід особам, які його потребують, з різних питань.

У рамках юридичної допомоги ВПО, які постраждали від війни, співробітники Комітету консультують з питань: відновлення втрачених документів, встановлення факту народження та смерті, соціальних та пенсійних виплат, спадкування, трудових спорів, перетину лінії розмежування/кордону, порядку компенсації за зруйноване житло та інших питань.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.