5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Друк

Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Відзначення цього дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища.

День охорони навколишнього природного середовища – це привід для кожного з нас, щоб замислитися над тим, як ми живемо на Землі чи поважаємо природу і Світ, завдяки якому існуємо. Тому в цей день актуальні скоріше не вітання, а заклик до свідомого і бережливого відношення до природи.

Не варто палити сміття, спричиняючи лісові пожежі, забруднювати водойми, вирубувати ліси та смітити на природі під час відпочинку. Дуже легко вимкнути зайве світло, закрутити кран під час чищення зубів, піти пішки або поїхати на велосипеді замість транспорту, надати перевагу пакетам із тканини чи паперу замість поліетилену, віддати на переробку старі журнали тощо.

Неважливо який спосіб ви оберете, важливим залишається те, щоб ці вчинки та наміри сприяли поліпшенню та добробуту нашого природного середовища. Адже саме від нас залежить наше майбутнє!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.