Апаратна нарада

Друк

Про підсумки минулого тижня та про роботу комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів Тарутинської селищної ради на поточний тиждень обговорили на апаратній нараді селищної ради, яка відбулася 6 березня 2023 року. Апаратну нараду провела секретар селищної ради Анетта Куракова за участю секретаря виконавчого комітету селищної ради Олени Абрамової.

Тарутинська цетральна лікарня та Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги працюють у штатному режимі. Здійснюються прийом, діагностика та лікування хворих. Протягом тижня на стаціонарне лікування до відділень центральної лікарні госпіталізовано 73 чол., виписано – 75, народилося 2 дитини.

В центральній лікарні визначено місце для розташування захисної споруди, де вже розпочаті будівельні роботи. 

За минулий тиждень медичними працівниками Тарутинського ЦПМСД було прийнято  1369 мешканців ОТГ, у т.ч. 369 дітей. В денних стаціонарах проліковано 94 особи.

Проводяться цитологічні дослідження та вакцинація населення від коронавірусної хвороби.

На обліку відділу соціального захисту перебувають 1886 внутрішньо-переміщених осіб, 473 – зняті з обліку. Продовжується видача ВПО гуманітарної допомоги.

Учні закладів освіти Тарутинської громади продовжують поповнювати скарбничку досягнень. За підсумками І відбіркового етапу (обласного) Всеукраїнського конкурсу винахідницьких та раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму у віці 16-23 роки у 2022-2023 н.р. призерами стали: Кравченко Ангеліна, Бахчиванжи Надія, Моїн Азад Патрісія, Попова Марія, Карабецька  Маргарита, Дундер Софія – учні Тарутинського ліцею. За підсумками обласного етапу конкурсу «Ялинка» 16 робіт учнів Тарутинської громади нагороджені дипломами І ступеню, дипломами ІІ ступеню нагороджені 11 робіт та дипломом ІІІ ступеню – 1 робота, 2 роботи отримали Подяки, їх відправили військовим ЗСУ. За підсумками обласних олімпіад майже всі учні Тарутинської громади, які брали в них участь посіли призові місця. Загалом, учні закладів освіти нашої громади посіли 12 призових місць (ІІ та ІІІ місця). А учень Виноградівського ліцею Лазарєв Олександр став призером трьох олімпіад.

Комісія відділу освіти, молоді та спорту здійснила виїзд до Виноградівського ліцею з метою перевірки укриття для дитячого садка та початкових класів, підготовлений акт на укриття, який відправлений до Болградської РВА.   

Службою у справах дітей проводяться профілактичні рейди до населених пунктів громади з метою здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей; здійснюється підготовка документів на засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Тарутинським селищним центром соціальних служб проводиться прийом клієнтів. Надаються відповідні послуги, здійснюються виїзди по центрам потреб та заходи щодо попередження насильства.

За минулий тиждень відділом державної реєстрації отримано 81 заяву з питань реєстрації речових прав , проведено 60 державних реєстрацій на нерухоме майно. За тиждень отримано адміністративно збору у місцевий бюджет на суму 14 000 грн. Також було зареєстровано 8 юридичних та 9 фізичних осіб-підприємців.

Відділом надання адміністративних послуг надаються послуги з реєстрації  за місцем проживання, також за запитом надаються довідки про місце реєстрації у житловому будинку та інші види послуг; усіх бажаючих навчають працювати у застосунку «Дія» в телефоні та замовляти на порталі усі державні послуги.

Крім того на апарадній нараді було акцентовано увагу на питаннях житлово-комунального господарства, земельних відносин, економіки, військового обліку, цивільного захисту, організаційно-кадрової роботи тощо.

На апаратній нараді також обговорили про важливість прийняття Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території громади на 2023-2025 роки на наступній сесії селищної ради.

У ході апаратної наради секретарем селищної ради та секретарем виконавчого комітету були надані рекомендації та відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.