Щодо безпритульних собак в смт Тарутине

Друк

З приводу порушеного питання в соціальних мережах щодо безпритульних собак в смт.Тарутине, Тарутинська селищна рада повідомляє наступне.

З метою покращення санітарно-екологічної та епізоотичної ситуації, регулювання чисельності безпритульних тварин на території Тарутинської громади рішенням сесії Тарутинської селищної ради від 17 листопада 2021 року №1374 була прийнята Програма поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території громади на 2022 рік.

У зв’язку з веденням воєнного стану в країні та згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2022р. №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» щодо необхідності використання наявного фінансового ресурсу на виконання пріоритетних заходів, дана Програма була не виконана.

На теперішній час розробляється Програма поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території громади на 2023-2025 роки, якою буде передбачено проведення заходів з запобігання розмноженню безпритульних тварин.

Хочемо зазначити, що чисельність безпритульних тварин збільшилася за рахунок неконтрольованого розмноження безпритульних тварин та надходження домашніх тварин, від яких позбавляються господарі, безвідповідального ставлення власників до тварин, через яких вони виявляються кинутими або загубленими та відсутність на території громади карантинного майданчика або притулку для тварин.

Згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» не можна топити, труїти, відстрілювати «зайвих» тварин, заборонено практику умертвіння тварин для зменшення їх кількості, а послуги евтаназії включені до ветеринарного обслуговування, у випадку коли є потреба припинити страждання тварини і це не можливо зробити іншим способом.

На території Тарутинської селищної ради на даний час не можливо створити притулок для безпритульних тварин у зв’язку з воєнним станом. Тому Тарутинська селищна рада звертається до громадських та благодійних організацій, керівників підприємств, підприємців та небайдужих мешканців громади посприяти у вирішенні даної проблеми - створенню притулку для безпритульних тварин.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.