Он-лайн нарада з питань зменшення випадків отруєння бджіл

Друк

Сьогодні учасники комісії з питань встановлення факту отруєння бджіл Тарутинської селищної ради, сільгоспвиробники та бджолярі громади взяли участь у он-лайн нараді з питань зменшення випадків отруєння бджіл в наслідок застосування пестицидів та дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин.                                    

Нарада проведена спеціалістами Болградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Учасники наради розглянули порядок дій у випадку отруєння бджіл, порядок державної реєстрації ветеринарно-санітарних паспортів бджолопасік та державної реєстрації пасічників як операторів ринку, а також обговорили питання безпеки бджіл під час використання пестицидів у господарстві. 

Доповідачі звернули увагу сільгоспвиробників та те, що відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво», фізичні і юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше ніж за 3 доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється точна дата обробки, територію і культури, що будуть оброблюватися, назва препарату, ступінь, строки дії токсичності препарату і вказівку щодо строку ізолювання бджіл.

Відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво» пасіки підлягають обов’язковій реєстрації за місцем проживання фізичної особи, або за місцем знаходження юридичної особи, яка займається бджільництвом, в органах місцевого самоврядування.

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.