Попередження дитячої безпритульності та бездоглядності

Друк

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою якої є подолання дитячої безпритульності та бездоглядності, запобігання сирітству, виявлення на ранній стадії сімей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, забезпечення захисту прав дітей, які виховуються у таких сім’ях, сприяння нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

Спеціалістами служби у справах дітей Тарутинської селищної ради спільно з центром соціальних служб систематично проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці» за місцем проживання дітей.

9 лютого 2023 року проведено виїзд до с. Красне, с.Серпневе, с. Калачівка, в ході якого здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання родин, в яких виховуються малолітні діти. За результатами заходу складені відповідні акти. З батьками дітей проведені роз’яснювальні-профілактичні роботи щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання дітей.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.