Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

Друк

На минулому тижні відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти  та їх заступників Тарутинської громади.

Перед учасниками наради виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту  Оксана КУШНІР,  яка окреслила основні завдання перед керівниками закладів та зробила акцент на розподілі освітньої субвенції у 2023 році.

Також на  нараді були обговорені питання:

  1. «Про хід атестаційної компанії 2022/2023». Тамара САБАНЧУК, директор КУ «Тарутинський центр професійного розвитку педагогічних працівників» надала методичні рекомендації  щодо оформлення атестаційного листа, складання характеристики на педпрацівника та терміни засідань атестаційних комісій. Керівники закладів освіти отримали посібник  на допомогу.
  2. «Професійні компетентності директора відповідно до Професійного стандарту «Керівник  (директор) закладу загальної середньої освіти» Тетяна ТОРЛАК, директор Підгірненського ліцею, розповіла про       терміни та поняття, які містить документ, умови допуску до роботи за професією, документи, що підтверджують професійну та освітню кваліфікацію, її віднесення до рівня Національної рамки кваліфікацій, навчання та професійний розвиток, нормативно-правову базу, що регулює професійну діяльність керівника. Окремо Тетяна Дмитрівна зупинилась на характеристиці загальних компетентностей, переліку та описі трудових функцій, професійних компетентностях.
  1. «Про проведення конкурсного відбору (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників у 2022-2023 роках ( 1 кл. , 5-6 кл.,10 кл.)».

Алла САВВОВА ознайомила присутніх із наказами Міністерства освіти і науки  України  про проведення конкурсного відбору підручників по класах та окреслила терміни  та алгоритми дії закладів освіти, відділу освіти щодо відбору.

В обговоренні висунутих проблем взяли участь директори шкіл та заступники. У результаті обговорення ухвалено конкретні рекомендації з кожного питання.

 

Відділ освіти. молоді та спорту Тарутинської селищної ради

 

 

 

 

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.