Про виконання місцевого бюджету Тарутинської селищної ради за 2022 рік

Друк

За 2022 рік до доходної частини загального фонду селищного бюджету надійшло 129 035,3 тис. грн. власних надходжень (без врахування міжбюджетних трансфертів), що становить 89,6 відсотків запланованого обсягу доходів на вказаний період, обсяг недоотриманих коштів склав 15 050,5 тис. грн.. По відношенню до 2021 року темп росту надходжень до бюджету за рахунок місцевих податків та зборів склав на 103,8 відсотків, в сумарному вигляді збільшення становить 4 780,0 тис. грн.. Доходна частина селищного бюджету з врахуванням міжбюджетних трансфертів, що надходять у вигляді субвенцій і дотацій з державного та обласного бюджетів, виконана на 93,3 відсотків. З початку року до нашого бюджету поступило 84 191,8 тис. грн. офіційних трансфертів. Основні види  – це трансферти з державного бюджету, а саме освітня субвенція для виплати заробітної плати педагогічним працівникам загальноосвітніх шкіл і базова дотація. За минулий бюджетний період вказані кошти надійшли в обсязі 58 487,8 тис. грн. та 21 088,2 тис. грн. відповідно. Також до селищного бюджету протягом року передавалися кошти субвенцій з обласного бюджету, в тому числі субвенція на утримання Комунальної установи «Тарутинський інклюзивно-ресурсний центр» в сумі 1 139,0 тис. грн., субвенція на утримання Тарутинського соціального гуртожитку для дітей-сиріт у сумі 1 494,2 тис. грн. та дотація на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, спожиті КНП «Тарутинська центральна лікарня» у обсязі 1 905,1 тис. грн.. Кошти дотації були використані на опалення лікарні протягом першої половини зимового періоду, та

частково, у вигляді залишку коштів станом на 1 січня 2023 року, будуть використані на оплату за спожиті енергоносії в 2023 році. Виділення вказаних коштів стало можливим завдяки тісній співпраці керівництва нашої громади, її виконавчих органів і особисто селищного голови з Одеською ОВА, неодноразових звернень, надання обгрунтованих розрахунків, щодо недостачі коштів на фінансування Тарутинської центральної лікарні.

     В 2022 році касові видатки загального фонду селищного бюджету склали 214 705,5 тис. грн., в тому числі заробітна плата з нарахуваннями працівників бюджетних установ склала 165 812,3 тис. грн., оплата за спожиті енергоносії і комунальні послуги 12 054,0 тис. грн.. Станом на 1 січня 2023 року відсутня кредиторська заборгованість по захищеним статтям бюджету, всі соціальні виплати здійснені в повному обсязі,  у тому числі щорічна грошова винагорода педагогічним працівникам усіх закладів освіти виплачена у повному обсязі.

     Аналіз галузевої структури видаткової частини загального фонду селищного бюджету показує, що на утримання соціально-культурної сфери нашої громади направлено 85,5 відсотків усіх здійснених видатків. Питома вага видатків на освіту складає 56,7 відсотків, на охорону здоров’я – 6,7 відсотків, на соціальний захист та соціальне забезпечення – 5,5 відсотків, на утримання закладів культури та проведення різноманітних заходів у цій сфері – 6,3 відсотків, видатки на благоустрій населених пунктів та на утримання житлово-комунальних господарств – 7,7 відсотків.

 

Начальник фінансового управління                       Марина КОНСТАНДОГЛО

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.