Селищний голова провів апаратну нараду

Друк

Сьогодні Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів апаратну нараду за участю заступників селищного голови, керівників комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради.

У ході наради обговорено низку актуальних питань життя громади. Проаналізовано стан роботи закладів охорони здоров’я, освіти, культури, роботу з питань соціального захисту населення, житлово-комунального господарства, сплати податків та поповнення селищного бюджету.

В медичних закладах громади надається первинна допомога населенню громади та внутрішньо переміщеним особам, проводяться прийом, діагностика та лікування хворих, а також вакцинація населення проти коронавірусної хвороби. Вирішується питання встановлення мамографа в центральній лікарні.

Фахівцями соціального захисту населення селищної ради здійснюється прийом документів на соціальні допомоги, субсидії та пільги. Станом на 20 червня у Тарутинській громаді зареєстровано 2110 внутрішньо переміщених осіб. Надається гуманітарна допомога внутрішньо переміщеним особам та жителям громади, що перебувають у складних життєвих обставинах. Допомога у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни та одягу надана 1500 ВПО та 1500 мешканцям громади.

Відділом освіти, молоді та спорту селищної ради проведена нарада-інструктаж з директорами та заступниками директорів з навчально-виховної роботи НВК з переходу на ведення електронних журналів та щоденників. Проведені консультації з підготовки навчальних планів загальноосвітніх закладів громади на 2022-2023 навчальний рік. Вчителя фізичної культури шкіл долучилися до фізкультурно-оздоровчої роботи під час літніх канікул. Відділом освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради отримані документи про базову та повну загальну середню освіту, які вже видаються випускникам. Учні навчально-виховних комплексів Тарутинської громади беруть активну участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах та змаганнях. Так, учні Березинського та Серпневського НВК посіли І місця  у обласному конкурсі «Юний дослідник», учні Березинського та Малоярославецького Другого НВК зайняли ІІ та ІІІ місця за участь у конкурсі дитячих робіт «Разом до перемоги».

Працівниками відділу культури та туризму продовжується пошиття українських прапорів, які роздані по всім населеним пунктам громади. Бібліотеки громади взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Конституція для великих і маленьких». У обласному конкурсі «Співуча родина» сім’ї Тарутинської громади зайняли призові місця: родина Торган посіла ІІ місце, родина Котеля – ІІІ місце. Особливими відзнаками нагороджені дві родини  з с.Ярове.

Під час наради порушувалися й інші важливі питання: підготовка до опалювального сезону, виплата компенсації ВПО за комунальні послуги, поповнення місцевого бюджету, надання гуманітарної допомоги незахищеним верствам населення громади.

За результатами наради селищним головою були надані відповідні доручення керівникам КНП та структурних підрозділів селищної ради.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.