Проведений рейд з моніторингу цін на соціально значущі товари

Друк

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022р. №303 здійснюється державний нагляд (контроль) щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість такі як борошно пшеничне, молоко пастеризоване, хліб житньо-пшеничний, батони, яйця курячі, птиця (тушки, четвертинки) та олія соняшникова рафінована, картопля, морква. Уповноваженим органом для контролю за цінами та ціноутворенням визначено Держпродспоживслужбу  України (Тарутинський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області).

         З метою стабілізації споживчого ринку рішенням виконавчого комітету Тарутинської селищної ради від 31.03.2022 рок № 376  утворена робоча група з моніторингу цін на споживчому ринку Тарутинської селищної територіальної громади.

         03 червня 2022 року відбулося чергове засідання робочої групи, на якому зроблений аналіз проведеної роботи з моніторингу цін на споживчому ринку Тарутинської громади. У квітні-травні на ринку, в магазинах смт. Тарутине та торгових точках громади на деякі товари, що мають істотну соціальну значущість, спостерігається незначне зростання цін від допустимих норм. Спеціалістами Тарутинського відділу головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області постійно проводиться роз’яснювальна робота з фізичними особами-підприємцями щодо недопущення необґрунтованого зростання цін на зазначені товари та необхідності дотримання цінового спостереження.

        04 червня 2022 року робоча група  провела чергове  виїзне засідання (рейд) на ринку смт. Тарутине за участю: спеціалістів відділу економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради, Тарутинського відділу головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та дільничного офіцера відділу поліції №2 Болградського районного відділу поліції. В цілому на споживчому ринку Тарутинської територіальної громади цінова ситуація залишається стабільною. Ціни на товари, що мають істотну соціальну значущість – в межах допустимих норм, згідно цінового спостереження на 01.06.2022 року.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.