Відбулась щотижнева апаратна нарада селищної ради

Друк

          Під головуванням Тарутинського селищного голови С. Чернєва 29 листопада 2021 року відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів Тарутинської селищної ради за участю заступників селищного голови.

         У ході апаратної наради обговорені актуальні питання життєдіяльності громади, які стосуються охорони здоров’я, освіти, економіки, соціальної сфери, житлово-комунального господарства, культури, фінансів. Серед обговорених питань: про стан захворюваності на коронавірусну хворобу, про початок ремонту приміщення у лікарні для встановлення мамографу, про роботу закладів освіти, про проведення акції «16 днів без насильства» та заходів до Дня Збройних Сил України,  про виконання місцевого бюджету і складання проекту бюджету на 2022 рік та інші нагальні питання.

        Під час наради заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів у сфері економіки та бюджету О.Сілоч провела аналіз результатів моніторингу територіальних громад Одеської області за ІІІ квартал 2021 року. За підсумками даного моніторингу у І та ІІ кварталі Тарутинська громада посідала 5 місце серед 25 громад Одеської області, в яких населення понад 15 тисяч осіб. За моніторингом ІІІ кварталу наша громада на 7 місці. Зазначено, що моніторинг за ІІІ квартал проведений за 23 показниками на відміну моніторингів за І та ІІ квартал, що проведені за 20 показниками.

      Тарутинська громада за  9 показниками вищезазначеного моніторингу територіальних громад Одеської області займає 1-8 місця, а саме:

- за рівнем охоплення профілактичними щепленнями  - 1 місце,

- по створенню центру надання адміністративних послуг -1 місце,

- по укладенню декларацій про вибір лікаря -2 місце,

- за рівнем забезпечення пільгової категорії населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення на 4 місці,

- на 5 місці за темпами зростання податку на доходи фізичних осіб та темпами зростання земельного податку,

- на 7 місці: надання матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевих бюджетів, а також за темпами зростання земельного податку та єдиного податку;

- на 8 місці за рівнем охоплення населення соціальними послугами.

А ось за такими показниками як:

- капітальні видатки на 1 мешканця - 16 місце;

- за рівнем середньої заробітної плати та рівнем оплати орендної плати сільськогосподарськими підприємствами за користування земельними ділянками - на 18 місці;

-  видатки на утримання апарату управління - 20 місце;

- заклади культури, що використовують широкосмуговий інтернет із швидкістю не менше 100 Мбіт/с – 16 місце;

- заклади дошкільної та загальної середньої освіти, що використовують широкосмуговий інтернет із швидкістю не менше 100 Мбіт/с у - 21 місце.

      Керівництвом громади були проаналізовані кожен з показників діяльності моніторингу та окреслені шляхи покращення роботи селищної ради з окремих питань.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь