Про основні питання життєдіяльності Тарутинської громади

Друк

       15 листопада 2021 року відбулась апаратна нарада Тарутинської селищної ради під головуванням селищного голови С.Чернєва, в якій взяли участь: заступники селищного голови О.Сілоч, В.Дундер, І.Долгорук, керівники комунальних некомерційних підприємств та начальники управлінь і відділів селищної ради.

       На апаратній нараді були обговорені основні питання життєдіяльності Тарутинської громади.

       Головний лікар КНП «Тарутинська ЦРЛ» Ю.Савицький поінформував, що за період з 1 по 14 листопада до центральної лікарні поступило 66 хворих на COVID-19, за цей же період померло 6 чол. 99% хворих, що надходять до лікарні, не вакциновані. На даний час у Тарутинській лікарні перебувають 35 хворих з коронавірусною хворобою, з них 3 хворих перебувають на штучній вентиляції легенів. З 1 по 14 листопада медпрацівниками лікарні відібрано 40 зразків ПРЛ тестів, 38 з них – позитивні. Проведено 65 обстежень цитотестами, з яких - 16 позитивні. За два тижні у лікарні було використано 185 кисневих балонів. Юрій Савицький подякував СФГ «Кристал» за виділення великої машини, що дозволяє одразу заправляти 60 кисневих балонів. На даний час у лікарні в наявності 159 балонів, з яких 116 заправлені. Біля інфекційного відділення лікарні підготовлений майданчик для встановлення кріоциліндру. 3 листопада 2021 року Тарутинська центральна лікарня підписала договір з Національною службою здоров’я України на обслуговування хворих на COVID-19.

      За інформацією головного лікаря КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної підготовки» А.Кияніченко за останній тиждень до сімейних лікарів звернулось 138 хворих людей, у всіх підтверджена коронавірусна інфекція, серед хворих - 3 вагітних та 7 дітей; контактних осіб – 121, вони перебувають під наглядом медичних працівників; одужали 99 чол., серед них: 4 вагітних та 10 дітей; відібрано 82  ПРЛ тестів, всі вони позитивні; проведено 61 експрес тест, з них позитивних – 22.  

     Ситуація з вакцинацією населення дещо покращилась. Станом на 15.11.2021 року вакцинованих 5848 чол. З ростом захворюваності на COVID-19 в  Тарутинській громаді, все більше людей усвідомлює про необхідність та важливість вакцинації, яка є єдиним способом захисту від тяжкого перебігу хвороби та її негативних наслідків.

     Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту І.Іщенко доповіла, що загальноосвітні школи громади працюють у змішаному режимі. Відсторонені від роботи 13 працівників закладів освіти громади у зв’язку з відмовою від вакцинації. Починається проведення конкурсів та олімпіад, вони відбуваються в онлайн-режимі.

    Школи громади взяли участь у привітанні військовослужбовців Операції об’єднаннях сил з Днем Збройних сил України: підготовлені та відправлені посилки з пледами, шкарпетками та листівками для військових.  

    У ході апаратної наради також були обговорені питання економіки та сільського господарства, бюджетної сфери, соціального захисту, роботи закладів культури.  Селищний голова С.Чернєв акцентував увагу керівників відповідних структур на підписані Меморандумів щодо створення резервного фонду зерна у громаді, сплаті податків підприємствами та на проведені опалювального сезону в закладах і установах громади.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь