Робочий візит селищного голови до Петрівського старостинського округу

Друк

 

    10 листопада 2021 року Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, секретар виконкому Тарутинської селищної ради О.Абрамова  відвідали Петрівський старостинський округ. Під час робочого візиту до с.Петрівськ селищний голова обговорив проблемні питання старостинського округу і шляхи їх вирішення зі старостою С.Бугор та за участю керівника ПрАТ «Петросталь» П.Ламбова, керівника Петрівського Першого навчально-виховного комплексу І.Парліковою, настоятеля храму Архангела Михаїла отцем Сергієм. Селищний голова поцікавився рівнем забезпечення установ села, проблемами, які виникають у роботі закладів та питаннями, з якими звертаються до місцевої влади громадяни.

    Селищний голова С.Чернєв відвідав ФАП, дошкільнийй навчальний заклад та загальноосвітню школу Петрівського Першого НВК, Будинок культури, швейний цех, який нещодавно відкрився у селі Петрівськ, оглянув вулиці села.

     Перебуваючи у фельдшерсько-акушерському пункті селищний голова поцікавився забезпеченням ФАПу ліками першої необхідності, кількістю хворих на COVID-19 у селах округу та допомогою, яка надається таким хворим.

     У ЗОШ І-ІІІ ступенів та дитячому садку с.Петрівськ створені усі належні умови для дітей, у навчальних закладах тепло, затишно та комфортно. Усі працівники навчально-виховного комплексу отримали першу дозу вакцини та більшість із них вже отримали і другу вакцину. У ході ознайомлення зі школою директор НВК звернула увагу селищного голови на необхідність заміни старого обладнання та холодильника у харчоблоці школи, що було негайно вирішено селищним головою.

     Активну участь у життєдіяльності Петрівського старостинського округу бере базове господарство ПрАТ «Петросталь», керівником якого є П.Ламбов. Сільгосппідприємством встановлена премія для молодших класів за успішність, гарну поведінку, активну участь у житті школи та за відвідування занять у шкільній формі.  

     Під час  відвідування Будинку культури С.Чернєв відмітив якість проведеного ремонту у закладі. Тут теж створені всі необхідні умови для роботи, проведення заходів та репетицій з хореографічними колективами. Цього року в БК проведено електричне опалення.

      Тарутинський селищний голова акцентував увагу керівників закладів освіти та культури на дотриманні карантинних заходів та важливості проведення вакцинації працівників.

       Нещодавно в с.Петрівськ відкрився швейний цех – ФОП Шаркіна О.П., в якому працюють 12 жінок, всі вони жителі с.Петросталь. В планах О.Шаркіної створення робочих місць у швейному цеху на 50 чол. А поки що в будівлі, де знаходиться швейний цех, триває ремонт. Свою продукцію ФОП реалізує мешканцям села та через інтернет-магазини. С.Чернєв подякував О.Шаркіній за добру та важливу справу для розвитку села і громади.

       До селищного голови звернувся пенсіонер села Петрівськ Б.Бардук з проханням надати допомогу стосовно поставки вугілля у населений пункт з метою одночасного завезення вугілля та з меншими затратами для пенсіонерів. С.Чернєв зателефонував до   одного із підприємців, який реалізує вугілля, по вирішенню доставки палива у село.

    Крім того, селищний голова оглянув вулиці села та відмітив, що на вулицях чисто та охайно. Порядок у селі підтримується не тільки завдяки роботі старости, а й завдяки мешканцям села, які постійно підтримують у належному санітарному стані свої прибудинкові території.

    На завершення робочого візиту Тарутинський селищний голова запевнив, що проблемні питання Петрівського старостинського округу, як і інших округів, не залишаться поза увагою керівництва громади.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь