Підготовка Стратегічного плану розвитку Тарутинської громади

Друк

 

         

 

          В рамках підготовки Стратегічного плану розвитку Тарутинської громади 19 липня 2021 року відбулось засідання відповідної робочої групи. Робоча група  створена з метою організації та підготовки пропозицій з розробки Стратегічного плану розвитку Тарутинської громади до 2027 року. До її складу увійшли представники виконкому селищної ради, депутати та спеціалісти селищної ради, старости старостинських округів, представники громадських організацій, підприємці.

          Під час засідання робочої групи начальник відділу економіки, інвестицій та сільського господарства Тарутинської селищної ради О. Кула розповів про основні завдання робочої групи з підготовки Стратегічного плану розвитку Тарутинської  громади до 2027 року, серед яких:

- розробка проекту бачення Стратегічного плану розвитку Тарутинської громади;

- розробка плану дій для втілення Стратегії;

- визначення проблеми та можливості соціального та економічного розвитку громади;

- визначення пріоритетних напрямків економічного і соціального розвитку.

         Учасники засідання запропонували та обговорили основні напрями розвитку Тарутинської громади, які реально реалізувати. А саме: розвиток сільськогосподарського бізнесу, створення підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, розвиток сільського зеленого туризму, створення освітнього простору, розвиток доріг місцевого значення та комунальної власності, збір та переробка овечих вовни та шкур, розведення ставкової риби та інші.

       Обов’язковою умовою для розвитку сільгоспбізнесу має бути впровадження нових технологій у сільськогосподарське виробництво. Важливим фактором розвитку громади також є легалізація бізнесу.

        Членами робочої групи було рекомендовано провести конкурс бізнес-планів серед підприємців та опитування серед населення  щодо бачення мешканцями громади  плану її розвитку.

         Робота з підготовки Стратегічного плану розвитку Тарутинської громади триватиме до вересня місяця. Керівникам структурних підрозділів селищної ради надано доручення провести аналіз розвитку своїх структур та надати пропозиції до проекту Стратегічного плану.

         Крім того, члени робочої групи сподіваються на активну участь у  складанні Стратегічного плану розвитку депутатів Болградської районної ради та Тарутинської селищної ради.

     

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь